USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Луцьку вшанували жертв політичних репресій. ФОТО

20 Травня 2012 16:36
Лучани вшанували пам’ять жертв політичних репресій на Замковій площі.
Сьогодні, 20 травня, тут відбулася панахида за померлими репресованими.
Молебень провели священики Волинської єпархії УПЦ КП. Вшанувати загиблих прийшли губернатор Борис Клімчук, його заступники Олександр Башкаленко і Олександр Курилюк, голова обласної ради Володимир Войтович, луцький мер Микола Романюк, секретар міськради Григорій Пустовіт. Крім того, панахиду відвідали представники родин репресованих і політв’язнів, вихованці обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Представники влади поклали квіти до пам’ятного знака жертвам політичних репресій, але з промовами не виступали. Лише єпископ Володимир-Волинський УПЦ КП Матфей зауважив, що у 20-му столітті було репресовано і знищено мільйони людей. «Наш святий обов’язок завжди пам’ятати про тих, які поклали свої голови, бо наша незалежність дарована нам тими мучениками, імена яких невідомі…Сюди треба приходити не лише самому, а й приводити дітей і онуків і показувати, що те, що ми маємо – завдяки тим, хто поклав свої голови» - наголосив священик.
Борис Клімчук і Володимир Войтович у розмові з представниками родин репресованих розповідали, що члени їхніх родин також свого часу зазнали тиску з боку колишньої радянської влади.
Нагадаємо, День пам'яті жертв політичних репресій в Україні відзначають щороку третьої неділі травня.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Іван Показати IP 21 Травня 2012 10:10
На 6 фото - обласне бюро компартії в зборі. Гидотно виглядає ця профанація цих осіб вшановувати память вбитих людей.
Петро до Іван Показати IP 21 Травня 2012 14:57
Та себе любих вони вшановували ,а не жертв репресій......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus