USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку відкрили ведмеже містечко. ФОТО

7 Жовтня 2011 17:44
На території Луцького зоокутка, що у парку імені культури та відпочинку імені Лесі Українки 7 жовтня презентували нове ведмеже містечко для клишоногих Марти, Вані, Міші і Маші.

Робітники, які зводили вольєр, кажуть, що змогли завершити будівництво всього за місяць. Нині ведмеді мають ігрові кімнати площею по 50 квадратних метрів, барлоги по 12 квадратних метрів та літній вольєр, що займає 30 квадратних метрів.

Розширювати зоопарк прийшлося після того, як у Луцьку з’явилися ведмеді Марта, яку до того неналежним чином утримували в одному з ресторанів України та Ваня, якого піймали у селі Брище навесні цього року.

А от ведмежат за словами директора зоокутка Володимира Гончарова обміняли цирку на копитних тварин, аби тих було по парі. Така ж доля незабаром очікує й чотирьох левенят. Адже утримувати тварин дорого: на одного дорослого ведмедя в день потрібно 15 кілограм м’яса.

На роботу над вольєрами пішло 150 тисяч гривень. Однак за задумом архітектора Василя Дузь-Крятченка це лише перша сходинка в реконструкції ведмежатника.

«Хотілося б, аби тварин демонстрували в природних умовах, а не через грати. Якщо ми плануємо ведмеже містечко, то й має бути вольєр для вигулу тварин площею 700-800 квадратних метрів з імітацією скель, броньованим склом», - каже архітектор.

За задумом проектанта для клишоногих передбачений й басейн площею в 150 квадратних метрів. А огляд можна буде здійснювати не лише збоку, а й з гори.

Дузь-Крятченко каже, що в проекті реконструкції зоопарку проведення належної каналізації, облагородження доріг, території, водопостачання, приміщень для персоналу і, звичайно, покращення умов тварин.

Ціна такої реконструкції усього парку за словами архітектора обійдеться 3-3,5 мільйонів євро за гектар. Усього ж зоокуток має площу в чотири гектари. Нагадаємо, що частину коштів місцева влада сподівається отримати завдяки участі в програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна.

А поки чиновники вирішують де брати гроші у зоокутку готуються до зими. Гончаров каже, що вже закуповуються на зиму овочі на 60 тисяч гривень. Чекають ще 50 тисяч. М’ясо ж на перед не закуповуватимуть, аби було свіже.

Присутній на відкритті ведмежатника луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що найближчим часом на сесії міської ради розглянуть питання про створення комунального підприємства, яке безпосередньо опікуватиметься лише зоопарком.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фрутті Показати IP 8 Жовтня 2011 11:26
Для всіх бігаючих ведмедів Луцька відкрили притулок... будуть ловити і відправляти туди..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus