USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Луцьку показали мистецтво «без меж»

28 Вересня 2012 15:24
Виставка картин «Without limits» відкрилася сьогодні прямо у вікнах будинку на вулиці Крилова у Луцьку. Свої роботи презентували молоді луцькі художниці Небо Міріам та Маргарита Паламарчук.

Спочатку перехожі проходили повз і не звертали уваги на будинок з картинами замість вікон. Але після того, як організатор заходу Захар Ткачук, взяв до рук гучномовця, і пояснив суть акції, люди почали зупинятися біля активістів і піднімати очі догори, роздивляючись художні твори. Активіст пояснив, що молодь рідко відвідує галереї, відтак, мистецтво вирішили донести безпосередньо до лучан.

Одна з авторів робіт, Маргарита Паламарчук пояснила, що їй захотілося заповнити пусті вікна будинку, аби вони були заселені людьми, а ще краще – творчістю, чимось «вищим». «Ідея виставки колись прийшла мені в голову, а Таня взялась за її реалізацію і, звичайно, допомогла «Молодіжна платформа». Вони ж і порадили цей будинок. Хотілося чогось незвичного», - розповіла художниця.

Закріпити картини на вікнах другого поверху виявилося непросто. Організаторам довелося скористатися машиною «стрілою», аби втілити задум. Хлопці жартують, що їм довелося ризикували життям заради мистецтва.

Як розповів співорганізатор виставки, керівник соціальних проектів ВОГО «Ми+» Ігор Демковський: «Нижні картини було легко закріпити. А на встановлення верхніх ми потратили близько 2 годин. Але прикріпили надійно і думаю, що з ними все буде добре».

Організатори сподіваються на те, що у місті впродовж двох днів буде хороша погода і вітер не зірве роботи.

«Я хотіла своїми картинами показати, що можна малювати стандартні речі, які ми досі не помічаємо, але які варті уваги», - зауважила Небо Міріам.

Художниця зобразила траву на одній із своїх робіт: «Ми часто ходимо по ній, кидаємо сміття, не звертаємо увагу на те, яка вона гарна».

Назвою виставки «Without limits» (без меж) організатори намагалися донести ідею безмежності мистецтва у своїх можливостях.

Організувала захід МГО «Молодіжна платформа Волині».

Виставка експонуватиметься до 28 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Чеширский Кот Показати IP 28 Вересня 2012 15:47
Приколистки. Плохо, что улица узкая, надо голову высоко задирать.
тиць-здиць до Чеширский Кот Показати IP 28 Вересня 2012 21:17
Ілі лєсніцу с сабой насіть, падліньнєє
Юрій Показати IP 28 Вересня 2012 15:50
Чем бы дитя не тешилось,лишь бы не вешалось... (Маргарита Паламарчук пояснила: «Ідея виставки колись прийшла мені в голову...") Хорошо,что в голову.Идеи могут приходить и еще куда-нибудь... Хорошие идеи.Я - за!Огонь глотать или выдыхать,в брейке кататься по асфальту,- да мало ли... А вокруг только и слышно "Типа","Кароче","Галимый",ну и еще несколько слов,которые модер здесь просто не пропустит... Как говорится,- "Жизнь - игра,но,б...ть,последняя!" П.С.Никто не заметил,эти "акции" проходят под чьим-нибудь "патронатом"?А то вижу десятки молодых людей по всему городу с пачками бумаг,всё что-то раздают-агитируют.Время,видать,такое...Стилисты,инвесторы,мерчандайзеры...
сонечко до Юрій Показати IP 29 Вересня 2012 16:35
Ну как вам не стыдно такое писать!Девчонки молодые,талантливые,придумывают что-то неординарное.Можно смело ,конечно,критиковать,когда сам ни на что не способен.Понимаю,что нас всех раздражает если кто-то что-то в этой жизни пытается сделать и добиться чего-то.А вы чем можете удивить нас?А этих художниц я знаю и хочу сказать,что им никто не помогает,все делают,обо всем договариваются сами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus