USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Луцьку перевірили, чи перестали курити в барах. ФОТО. ВІДЕО

21 Грудня 2012 15:14
Чи дотримуються закону про заборону куріння у заклад харчування Луцька, перевірили громадські активісти.

Про це повідомили організатори «ревізії».

У понеділок, 17 грудня, громадські активісти Луцька вирішили перевірити заклади харчування міста на дотримання Закону України № 4844 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів».
Відповідно до цього закону «забороняється куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів:
1) у ліфтах і таксофонах;
2) у приміщеннях та на території закладів охорони здоров’я;
3) у приміщеннях та на території навчальних закладів;
4) на дитячих майданчиках;
5) у приміщеннях та на території спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд та закладів фізичної культури і спорту;
6) у під’їздах житлових будинків;
7) у підземних переходах;
8) у транспорті загального користування, що використовується для перевезення пасажирів;
9) у приміщеннях закладів ресторанного господарства;
10) у приміщеннях об’єктів культурного призначення;
11) у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ;
12) на стаціонарно обладнаних зупинках маршрутних транспортних засобів».

Фактично, відвідувачам закладів харчування можна курити від 16 грудня лише за межами приміщень кафе, барів, ресторанів, нічних клубів та дискотек.

Громадську ревізію активісти організували на центральних вулицях Луцька: проспектах Волі, Соборності, Відродження, Перемоги, Грушевського, вулицях Винниченка, Лесі Українки та у районі «старого міста». Десять людей промоніторило 54 заклади харчування, незалежно від їхньої популярності у місті та форми власності.

На подив «ревізорів», у жодному з перевірених закладів харчування не було зафіксовано порушень. Дивувало й те, що, коли вони заходили у заклади як відвідувачі і запитували офіціантів, чи можна в них курити, майже всі знали, що не можна через прийнятий закон.

Варто зазначити, що майже у всіх закладах була присутня інформація про заборону куріння: наклеєні значки на дверях, стінах тощо. Проте, мало хто повідомив відвідувачів не лише про заборону, а й про прийнятий закон. Лише у кількох закладах харчування на кожному столику була така інформація.
Участь у ревізії взяли представники ВОМГО «Асоціація Молодих Реформаторів», ВОМГО «Національний Альянс», СМГО «Молодіжна платформа» та просто громадсько активні лучани.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Пьотр Показати IP 21 Грудня 2012 16:21
А в мене сусід-сволота їзить в ліфті з кальяном...
Дамус Ностра Показати IP 21 Грудня 2012 17:00
Ну тепер, після таких заходів, з впевненістю можна передбачити, що абсолютна більшість перестане курити і повмирає цілком здоровими, от як за "граніцей" з їх маніакальним способом здорового життя.
Banned до Дамус Ностра Показати IP 21 Грудня 2012 22:53
За границей курят в два раза больше чем в Украине. И курят там почти везде. Исключение - Франция - там с сигаретами сложно...
Чеширский Кот Показати IP 21 Грудня 2012 17:19
"На подив «ревізорів»..." - а чему удивляться? С такими драконовскими штрафами, вряд-ли кто рискнет в белый день позволить посетителям курить. Проверять надо поздней ночью, но это уже опасно для жизни и здоровья проверяющих.
сеня Показати IP 21 Грудня 2012 19:09
зайди в майдан там дим випускають запазуху і ніхто курить не.
Лісоруб Показати IP 21 Грудня 2012 22:58
Ця бригада стукачів,яка називає себе "активістами"ще доходится на свою голову!!!!! Ми вже те ГПУ надевилися в совєтське врємя,і де воно зараз??????Поміняло фамілії і переховується!Але земля кругла!
Полковник Показати IP 22 Грудня 2012 14:18
Краще б ті "АХТІВІСТИ" чимсь толковим зайнялися,а не по генделикам шлялися!!!
справедливість Показати IP 22 Грудня 2012 20:24
Хочу сказати знавцям "за границей" наступне: Європа перестала палити. У Німеччині суворо заборонено палити у ресторанах та всіх громадських місцях уже впродовж багатьох років. І всі це сприймають позитивно. Слава Богу, що є активісти, які контролюють це. Треба починати із малого та доводити його до кінця.
Адекватність до справедливість Показати IP 23 Грудня 2012 11:37
Цей порожняковий кіпіш-"БРИГАДИ СТУКАЧІВ"позбавлений логічного змісту!Хай ще закріплять за кожним закладом "наглядачів"для цілодобового чергування,коли їм нічого більше робити!Це ж очевидно-є закон І відповідні штрафи за його порушення,чим і мають займатися відповідні державні органи у разі його не виконання,маючи на це повноваження!Не дамаю,що найдеться в місті такий генделик,який готовий викласти шалену суму штрафу за його порушення,отже власники барів самі зацікавленні ретельно стежити за його дотримання!І до чого тут цей випіндрьож - АХТИВІСТІВ???
Стукач Показати IP 25 Грудня 2012 10:53
А чому у Севені палять?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus