USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Багаття у парку розводять «барабашки»? ФОТО

5 Січня 2012 16:32
У Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки продовжують незаконно спалювати гілля дерев.
Зокрема цей процес тривав і 5 січня.

Попри заборону луцької мерії спалювати тверді побутові відходи, опале листя, стерню та залишки сухої рослинності на території міста, у центральному парку таки розводять багаття із сухого гілля.
Біля вогнища з гілок дерев сьогодні стояв лише один чоловік. Як він сам зізнався, їхав до Стиру моржувати, але, проїжджаючи велосипедом центральною алеєю парку, побачив багаття.

«Я тут нічого не палю. Воно тут було. Я підійшов і все», ‒ розповів чоловік. Дізнавшись про те, що спалювання гілля – незаконне, він ще раз запевнив: «Я палив? Я не палив. Я просто підійшов».
Начальник відділу екології Луцької міської ради Борис Сорока підтвердив, що такі дії незаконні. А оскільки невідомо, хто запалив багаття, нести відповідальність за це повинен директор комунального підприємства «Парки та сквери міста Луцька» Анатолій Трикуш.
Зателефонувавши до Трикуша, «ВН» з’ясували, що нині він ‒ у відрядженні, розмовляти, мовляв, не має змоги, бо перебуває за кермом. Погодився прокоментувати ситуацію лише завтра.
Отож, наразі невідомо ‒ ні з чиєї ініціативи спалювали гілля, ні хто понесе за це відповідальність.
Зрозуміло лишень, що в парку продовжують палати вогнища.

Нагадаємо, схожа ситуація виникла на початку грудня минулого року ‒ тоді «паліями» виявилися працівники підприємства, яке оновлює систему меліоративних каналів та проводить розчищення паркових хащів.
За це вони «заробили» штраф від луцьких муніципалів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Потап Показати IP 5 Січня 2012 16:49
Мабудь це самовозгоряння торфу.
Igor_vt до Потап Показати IP 5 Січня 2012 17:03
Мабуть це самовозгоряння чиїхось "апетитів" заробити на "НІЗЗЯ!!!!
Igor_vt Показати IP 5 Січня 2012 17:01
Швондеровщина в Луцьку процвітає: "Хай парк зас...ся, але гілля палити не дамо!". Хабарники ви наші любесенькі! ) Місто, парк за останні 20 років за...ли до неможливого. НЕ ЗАВАЖАЙТЕ ВПОРЯДКОВУВАТИ МІСТО!!! Екологу Сороці: чому Ви не слідкуєте за сміттям навколо контейнерів для побутових відходів? В кожному дворі навколо них зона розкиданого сміття і смороду! Чому Вас не турбує, що останні 40 років не очищались канали в цьому ж парку? Чому Вас не турбують сміттєві звалища на берегах Стиру та дикі непролазні джунглі на його берегах в міській зоні? Чому Вас не турбує порушення норм захисних смуг безпеки і червоних ліній навколо автозаправок і новобудов?
Віктор Ф до Igor_vt Показати IP 5 Січня 2012 17:20
Я рахую за потрібне зайнятьсь питанням наведення відповідного порядку у місцях загального користування (зупинки, парк, ....) Коли молоді люди розпивають спиртні напої майже у центрі м. Луцьк і я особисто зробив зауваження про те, що не годиться розбивати порожню бутилку об асфальт, мені погрожували . ТО де були органи. На рахунок Сороки Б.Г. , можу сказати Людина слова,
Віктор Ф до Igor_vt Показати IP 5 Січня 2012 17:22
А, що ти ... зробив для"Ви не слідкуєте за сміттям навколо контейнерів для побутових відходів? В кожному дворі навколо них зона розкиданого сміття і смороду! Чому Вас не турбує, що останні 40 років не очищались канали в цьому ж парку? Чому Вас не турбують сміттєві звалища на берегах Стиру та дикі непролазні джунглі на його берегах в міській зоні? Чому Вас не турбує порушення норм захисних смуг безпеки і червоних ліній навколо автозаправок і новобудов?"
Igor_vt до Віктор Ф Показати IP 5 Січня 2012 21:23
ВЧАСНО ЗАПЛАТИВ ПОДАТКИ.
Vox populi Показати IP 5 Січня 2012 17:41
До Igor_vt: Взагалі то Борис Гнатович зробив для парку (та і не тільки для цього парку, очистка смуги вздовж вулиці Набережної тільки чого варта) набагато більше чим ти уявляєш, і це видно неозброєним оком, і робилося все це під час минулої каденції влади коли гроші на це все не виділялися легким помахом руки, як зараз ПРдунами, а робилося все восновному на ентузіазмі цієї людини,людини з великої букви яка організовувала на суботники простих людей....А те що Сорока щось не робить, то це не через його небажання, а просто його зараз до цього ніхто не допускає(особливо до парку)...А роботу свою він завжди виконував сумлінно і на всі 100%!!!
Igor_vt до Vox populi Показати IP 5 Січня 2012 21:35
1. МІСТО НАЙБІЛЬШЕ ОСТАТОЧНО БУЛО ЗАГИДЖЕНЕ ЗА ЧАС ПРАВЛІННЯ ШИБИ - " Борис Гнатович зробив для парку (та і не тільки для цього парку, очистка смуги вздовж вулиці Набережної тільки чого варта)... під час минулої каденції." 2. Смуга взодвж Набережної була очищена ЗА РОМАНЮКА В 2011 РОЦІ. Ваш мер-Швондєр-СЕЛЮЧАРА задрочений (ШИБА) ПЕРЕТВОРИВ ЛУЦЬК В СМРАД. Убоїще САМЕ, і за собою ПРИВІВ ЗАДРОТУ. Сумлінність чиновників стосовно "дотримання" законодавства ЩОДЕННО спостерігається на об`єктах нового будівництва і реконструкції - ні паспортів об`єктів (що будується), ні ПРИБИРАННЯ ДОВКОЛА ОБ`ЄКТУ підрядником, НІЧОГО. Імітація "дотримання" законодавства мені, як жителю міста 5-й десяток років ДО СРАКИ. КОЛИ ЧИНОВНИК ПОЧИНАЄ ІМІТУВАТИ ДІЯЛЬНІСТЬ ЦЕ ВИДНО НЕОЗБРОЄНИМ ОКОМ - АБО ЧИНОВНИК ХОЧЕ ХАБАРА, АБО НЕЗАДОВОЛЕНИЙ ЩО ХАБАР ДІСТАВСЯ НЕ ЙОМУ. НЕ ЗАВАЖАЙТЕ ВПОРЯДКОВУВАТИ МІСТО!!!
Лучанка Показати IP 5 Січня 2012 20:23
да що ви кажете. Примусово людей із бюджетних сфер запихали на ці ваші суботники, влада ваша вс....., які всі хороші, особливо Сорока, так багато зробив для парку. а може ви з ним разом вийдете і прочистете парк
учасник до Лучанка Показати IP 6 Січня 2012 09:32
100% -во погоджуюсь з вами, а безкоштовний тільки сир в мишоловці, людям треба заплатити зарплату і автотехніка та обладнання (безопили ,мотокоси)виділені на суботники також працювали за чиїсь гроші
Олег Показати IP 6 Січня 2012 15:29
Декілька років назад на прибирання в парку залучали людей які стоять на біржі. При відмові їх знімали з обліку .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus