USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку на один день відмовляться від авто

18 Вересня 2012 17:14
День без авто чекає на лучан в рамках святкування Європейського тижня мобільності. Захід покликаний привернути увагу до питань розвитку транспортної інфраструктури міста.

Про це повідомляють організатори акції.

Ключовим заходом в обласному центрі буде велосипедна виставка «Ідеальний для міста», яка триватиме з 21 по 23 вересня у Галереї мистецтв. Експозиція покаже мешканцям переваги та можливості розвитку велосипедного руху.

Кульмінацією Тижня мобільності буде відзначення Дня без авто 22 вересня. В цей день організатори закликають якомога менше користуватись приватними автомобілями, які завдають найбільше шкоди міському середовищу, а більше часу приділити здоровим та екологічним пішохідним прогулянкам та поїздкам на велосипеді.

«Рухайся у правильному напрямку!» ‒ гасло кампанії, яку щороку проводять європейські міста для покращення якості міського середовища. Мова йде про досконалу організацію руху на вулицях та площах міст.

Особливу увагу програма звертає на безпечні та екологічно чисті засоби пересування. Зокрема, вона націлена на створення найкращих умов для пересування пішоходів та велосипедистів, громадського та екологічно чистого транспорту ‒ тролейбусів чи трамваїв.

Темою цього тижня мобільності є планування міських транспортних систем.

Довідково:
Організатори: Асоціація розвитку туризму Волині, Луцька міська рада, Асоціація велосипедистів Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Ґрыцько Показати IP 18 Вересня 2012 17:35
День без авто чекає на лучан в рамках святкування Європейського тижня ДЕбільності...:)
Ініціаторам Показати IP 18 Вересня 2012 18:31
Пропоную пересісти в екологічно чистий тролейбус і понюхати екологічно чистий перегар алкашів.
Руслана Показати IP 19 Вересня 2012 12:04
А могли б спробувати на один день забути про авто. Не великі пани живуть у Луцьку - можуть і пройтися!!!
Лучанка Показати IP 19 Вересня 2012 16:10
Руслана, ти що?:) Тут полішуки Лєксуси мають, Тойоти, БМВ, Мерседеси, ти що?:) Більше цих машин ніде нема в світі, більше їх нема ні в кого-тільки в них=), вся проблема полягає в тому, що у цілому світі,навіть вже у Польщі це ЗАСІБ ДЛЯ ПЕРЕСУВАННЯ, ЩОБ ЛЕГЕШЕ ЖИЛОСЯРОДИНІ,МОЛОДЯТАМ,ПОДРУЖЖЮ, ЖІНЦІ, ЧОЛОВІКУ..., а соь в нас-ВСЕ НАВПАКИ, ЯК ЗАВЖДИ-НАМ НІЧОГО НЕ МОЖНА ДАВАТИ,БО НАШІ ЛЮДИ З ЦЬОГО "ІКОНУ" роблять, чесне слово, якщо не маєш авто-все ти майже ніхто, на тебе так дивляться,що таке враження,що ти злочинець,криміналіст, ворог і так далі..., наші люди не мають поняття такого як скромність та вічливість, ось цьому треба вчитися, а дівчатам ради якого маленького Део Матіс:) вже було б соромно "продаватися"!!! Те саме і стосується чоловіків, продаватися ради "шевроле Авео"=),це все я образно тут марки пишу,але їх більшість вже треба хоч трохи поваги мати до слова :"чоловік-мужчина"!!! Отож,дійсно, царів, пап римських, презедентів, зірок світового масштабу в нас нема..., всі люди, всі ходимо на одній землі,під одним небом і під одим Богом,чому не можна бути культурнішими,вихованішими та не такими егоїстичними як ми є??? Чому?!!!? Невже ради такого наші діди-бабці гинули десь там на війні чи в москальских краях??? Ні, а ви це все звели до одного-гроші,влада!!! Соромно, але не мені судити, просто трошкі зробіть ще щось для когось,не лише для себе і не думайте тільки про себе, є ще оточуючі люди, люди які їздять маршрутками, тролейбусами,часом на таксі-люди які не чим не гірші від тих хто їде на БМВ чи на Лексусі!!! Так самі, а в переважній більшості є набагато кращі..., не всі вам заздрять іне всі хочуть жити як ви, зрозумійте це, будьте людьми з ВЕЛИКОЇ БУКВИ СЛОВА, ЩОБ ВАШИМ НАЩАДКАМ НЕ БУЛО СОРОМНО ЗА ВАС І СВОЮ РОДИНУ, ЩОБ ВОНИ ЗА ВАШІ ГРІШКИ ТУТ НА ЗЕМЛІ НЕ РОЗПЛАЧУВАЛИСЯ! МИ ЛУЦЬК, НАВІТЬ НЕ КИЇВ-НЕМА ТУТ ТОГО,що ви собі малюєте, вимальовуєте, пройдіться вечором по вулиці, по парках, по алеях, яка чудова погода, озерніться, подаруйте коханим квіти, посміхніться, купіть шоколадку, порадійте життю, ці маленькі радощі і формують наше буденне життя, я розумію,що рутина, битовуха,питання "де взяти ще грошей" нас турбує,бо треба прокормити і себе, і ще рідних,одягтися, поїхати відпочити, смачного покуштувати-але не в цьому сенс, сенс у тому,що ми тянемося до невідомого,до стандартів яких нема,які малють та формують люди такі ж як ми!!! Може просто варто на це все не "вестися", а бути собою? Відчуйте осінь та смак життя, походіть по музею, в нас так багато концертів,виставок вартих уваги? МАЙЖЕ ЖОДНИХ!!! ПРОЙТИСЯ І ДЛЯ НАШОГО З ВАМИ ЗДОРОВ'Я КОРИСНІШЕ, а сідати за кермо,щоб поїхати на обід,якщо можна 25м. пройтися пішки-вибачте,але це смішно і тупо!!! Отож, підсумовуючи свою думку бажаю всім нам радіти життю і бути меншими егоїстами,дивитися не лише "під ніс, а й в ліс"!!!
Чеширский Кот Показати IP 19 Вересня 2012 17:37
Было бы неплохо, чтобы мер и его свита целый день каталась на велосипедах под объективом камер. И таком образом поддержали идею организаторов.
Патріот Показати IP 19 Вересня 2012 17:58
Хай би це провели в робочий день,а не у вихідний!!!Усі прелєсті їзди в маршрутках в час пік чому не відчути?
йо до Патріот Показати IP 19 Вересня 2012 21:14
сьогодні два рази їздив маршруткою, лишивши велосипед на роботі, лише з-за відсутності біля об'єкту призначення велопарковки. Культурно, постояв, потримався за поручень, а що не так у маршрутках?
Лучанка до Патріот Показати IP 20 Вересня 2012 10:29
А НАВПАКИ!!! У РОБОЧИЙ! ТАК БІЛЬШІСТЬ ЛЮДЕЙ І ЇЗДИТЬ..., суть то полягає в цьому...,щоб взагалі, щоб спати лягли раніше,а не пиво з сухариками пили, щоб встали раніше, розумію що такий день як сьогодні-це біда, а коли сонечко було-то чому б не відмовитися??? ХАЙ І МЕР, І ГОЛОВА ОДА, І ВСІ ЦАРІ ПАНИ ЯК ЄРЄМЄЄВИ, БАШКАЛЕНКІ, БРОВІНИ І ТАК ДАЛІ ТЕ САМЕ ЗРОБЛЯТЬ...,тошнить від них, від Хорзовів..., від Котищуків...,від усього цього маразму,від...,ладно..., давайте без призвіщ-просто вс ілюди, всі одинакові,розумію якщо злива-тоді да, нащо і так ще гірше у транспорті робити? А так-реальність життя, менше ТВ див. і за компом сидіти,все встигатимемо!!!
Лучанц1 до Лучанка Показати IP 20 Вересня 2012 17:06
Башкаленки 1 так дал1.... без призв1щ, як ви висловились, ПИВО З СУХАРИКАМИ по вечорам не п'ють тому 1 мають б1льше за Вас. А ви кр1м заздрощ1в н1 на що 1нше не здаьн1 хаха. От 1 мен1 щось зараз в1дпишете, какнете обов'язково а я посм1юсь... ))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus