USD 41.45 41.78
  • USD 41.45 41.78
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.87

У Луцьку − «Черга за ліками»

12 Лютого 2013 15:45
Акція «Черга за ліками», яка 12 лютого проходить в усіх містах України, відбулася і в Луцьку.

Організатор акції, голова БФ «Стопрак» Марія Адамчук зауважила, що навесні в дію вступить закон, який передбачає ліцензування усіх імпортних ліків на території України.

Акція, де зібралося кілька десятків лучан, відбулася під гаслами «А де ліки?», «Кажуть, ліків вже нема», «Ні! Ні! Закону № 5038-VI», «Я за закон №2691».

За словами Марії Адамчук, прийняття закону № 5038-VI «Про ліцензування імпортних ліків» означає, що всі суб’єкти господарювання повинні мати ліцензію на імпортні ліки. Крім того, хоча закон і прийнятий, але наразі немає ні служби, яка буде регулювати цей закон, ні прописаних правил, ні норм.

У коментарі «ВН» Марія Адамчук розповіла, що досі не призначений відповідальний орган за впровадження в дію цього закону та не прописані норми правил, які регулюватимуть закон.

«От уявіть ситуацію: перше березня приходить, проїхати таможню вже не можна, як було раніше. Люди вже знають про таку ситуацію і скуповують ліки. В аптеках черга і ліками вони не поповнюються. Це стосується звичайних ліків. А що стосується ліків соціального призначення для важкохворих, то їх продають представники фармкомпаній, які теж виступають проти цього закону. По деяких препаратах є аналоги українських, однак від них багато побічних ефектів, деякі з них шкідливі. Варто зазначити, що ліцензія − це додаткове навантаження, яке виливається потім у гроші, і як результат − збільшення цін на ліки» − зазначила Марія Адамчук.

Зокрема під час акції «Черга за ліками» зібрали кілька десятків підписів тих лучан, які проти реалізації цього закону.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сонька Золотая Ручка Показати IP 13 Лютого 2013 05:48
А те, що будь який козел сьогоднi "аптекар i фармацевт" вас не цiкавить? Та i пiдробок тьма тьмуща- навiть наркознi препарати вже не дiють у достатнiй мiрi. А то продають нам всяку фуйню, а ми i радi
Фармацевт до Сонька Золотая Ручка Показати IP 13 Лютого 2013 09:07
Козел кажеш, ти така розумна писати тут, а чому ж ти не підеш вчитися до медичного ВУЗУ і не станеш фармацевтом який покаже приклад, як треба правильно працювати??? А чи може ти в курсі що наркозні препарати закуповуються лікувальними установами централізовано, не через аптеки??? Ти напевне кожен день медикаменти вживаєш якщо знаєш що підробок тьма-тьмуща, а те що препарати діють не в достатній мірі це напевне вина лікаря, а не фармацевта. Мені жаль тих фармацевтів на яких лиють бруд, вони ж то тут ні до чого, стоять в аптеках, обслуговують людей, допомагають і попадають під удар. Тримайтеся колеги!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus