USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Луцькраді хочуть навчати графітчиків? ВІДЕО

9 Жовтня 2012 17:19
Людина нашого часу асоціює слово «графіті» з розписом будинків, ліфтів, стін.

Про луцьких графітчиків ідеться в сюжеті ВОДТРК.

Один із кращих графітчиків Луцька Андрій Присяжнюк вперше взяв до рук балончик з фарбою у 12 років. Починав зі звичайних написів, а тепер його запрошують розмальовувати стіни міста та показувати оточуючим свою майстерність.

«Люди можуть бачити кольорові плями і від цього в них буде поліпшуватися чи погіршуватися настрій. А будь-який настрій ‒ це вже добре», ‒ зазначив хлопець.

Графітчики називають свої роботи витворами мистецтва. Є й такі, як полюбляють екстрим: залишають якесь зображення чи напис у забороненому місці та швидко втікають, що, відповідно, вважається хуліганством.

«За розмальовування будь-яких приміщень чи то державної, чи приватної, чи комунальної власності передбачена адміністративна відповідальність. Згідно зі статтею 173 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», передбачений або штраф, від 51 до 105 гривень, або виправні роботи терміном до 2 місяців з відрахуванням 20% від заробітку», ‒ коментує ситуацію завідувач сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в області Оксана Блищик.

Саме через графіті на стінах з’являються часто не дуже привабливі написи. Трапляються випадки, коли вуличних художників ловлять «на гарячому». Тоді, аби їх провчити, змушують написи стерти.

Міська рада теж долучається до вирішення цієї проблеми.

«В планах міської ради ‒ зробити такі навчальні курси для графітчиків. Можливо, ми відкриємо таку школу, в якій молодим людям майстер буде розказувати, як правильно малювати. Щоб не було таких негативних в нас проявів», ‒ розповіла начальник відділу зв’язків з громадськістю Луцької міської ради Олена Макарова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
тиць-здиць Показати IP 9 Жовтня 2012 20:13
А за зображення на графіті портрета пана Палиці треба призначити премію.
Чеширский Кот Показати IP 10 Жовтня 2012 11:30
Где же найти такого "правильного" мастера-граффитчика?
лала Показати IP 11 Жовтня 2012 12:56
Убогі з міської ради,що і кого ви можете вчити? Розрахуйте хоча б ціни на комунальні послуги:тепло,воду,опалення.Ваші спеціалісти і цього не можуть навіть контролювати,бо нікчеми,а вони ще й будуть вчити. Лікарю,вилікуйся спочатку САМ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus