USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.62 10.77

У луцькому виші влаштували академію. ФОТО

25 Лютого 2013 17:24
Майже 30 творчих студентів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відзначили за підтримки благодійного фонду Ігоря Палиці в межах організованої у виші урочистої академії.

Захід, приурочений до 142-ої річниці з дня народження письменниці Лесі Українки, відбувся в СНУ 25 лютого.

В урочистостях взяли участь академік НАН Микола Жулинський, український поет та політичний діяч Іван Драч, письменниця Тамара Скрипка та секретар науково-дослідного інституту СНУ імені Лесі Українки Сергій Романов.





З нагоди річниці від дня народження відомої волинянки гості міста мали нагоду виголосити декілька слів. Так, Микола Жулинський зазначив, що Лесю Українку можна цитувати безкінечно, бо навіть у її коротких висловах знаходиться мужність та сила.

Про точки перетину свого життєвого шляху із життям Лесі Українки розповів присутнім Іван Драч. Так, він зауважив, що теж мав нагоду побувати у грузинському місті Сурамі, де письменниця періодично жила та працювала протягом десяти років, та розповів про те, чому назвав свою внучку Лесею.

«Леся, ти знаєш, чого тебе дід назвав Лесею? А вона каже, що напевне на честь Лесі Українки. І вона була права», − пригадав письменник.

Окрім того, у межах зібрання у вигляді академії нагородили студентів вишу, які стали переможцями лютневих мистецьких конкурсів.













За підтримки благодійного фонду «Новий Луцьк» студентам СНУ імені Лесі Українки вручили дипломи та путівки на оздоровлення в спортивно-оздоровчий табір «Буковель», а деяких вихованців вишу нагородили спеціальними призами.

За перше, друге та третє місця в конкурсі читців путівки вручили Ользі Папінко, Мар’яні Маркусенко, Івану Самолюку та Вікторії Мельничук.
Спеціальним призом за оригінальність відзначили Тетяну Бондарук, Ірину Наквацьку та Тетяну Понікарчук.

Усього фонд нагородив 26 студентів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Маня Показати IP 26 Лютого 2013 10:14
Піар тай годі
я Показати IP 26 Лютого 2013 23:31
чому піар? студенти працювали, були активними, їм бонус від університету - призи і путівки. Чому у всьому бачити погане?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus