USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.62 10.77

У луцькій мерії засперечалися два депутати-опозиціонери

25 Березня 2013 17:53
Депутат Луцької міськради «біло-сердечний» Олександр Семенюк порадив своєму колезі по партії, заступнику директора КП «АвтоПаркСервіс» Тарасу Басу, почати займатися чимось іншим, якщо підприємство, у керівництві якого він є, не може заробити грошей. Мовляв, змушувати лучан платити за гаражі – не вихід із ситуації.

Про це стало відомо під час засідання постійної депутатської комісії Луцької міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою 25 березня.

Тарас Бас повторно вніс на розгляд комісій Луцькради проект рішення щодо узаконення самовільно встановлених гаражів на території міста.

Нагадаємо, попередню пропозицію депутата на сесії міськради не підтримали.

Так, він зазначив, що у новому проекті рішення зміни «торкнуться» розділу, що стосуються оплати. Мовляв, проектанти використали «маркетинговий хід»: до 1 серпня – 5% від мінімальної заробітної плати за 1 квадратний метр, після 1 серпня – 10%. А з початку 2014 року, зі слів обранця громади, ті, хто не оформив необхідні документи для узаконення гаражів, платитимуть 5 тисяч гривень штрафу і 10% від мінімальної зарплати за квадратний метр.

«Тобто йде поступове закручення гайок. Не зразу, бо це буде і соціальне напруження. А гаражі, щодо яких ніхто не звернувся про оформлення договору, будуть визнані безхазяйними і будуть передані рішенням виконкому на баланс міськради і тоді вже включається механізм демонтажу», - пояснив Тарас Бас.

У відповідь на це депутат міськради Сергій Волик зазначив, що прийняття рішення про узаконення самовільно зведених гаражів може призвести не до зменшення, а до збільшення їх кількості «в геометричній прогресії». «Всі мешканці зрозуміють, як оформити собі гараж і будуть їх ставити. Зараз всі сидять мовчки. Хто поставив, тихенько сидить собі, а тепер, як почув, що заплатити можна дві тисячі і без проблем. Двори будуть забиті гаражами», - переконаний депутат.

Щодо цього, Тарас Бас зазначив, що питання про встановлення нового гаража у проекті рішення виключене. Мовляв, документ стосується лише тих, що уже зведені. Окрім того, на його думку, люди не будуть платити 5 тисяч гривень за гараж, якщо парковка коштує приблизно 200 гривень в місяць.

Утім, члени комісії з ним не погодилися. Так, голова комісії Олександр Семенюк зазначив, що приймаючи таке рішення, міська рада виявляє порушення – встановлення гаража – і хоче змусити людей платити за це гроші.
«Сміємося з ДАІ-шників, а самі - такі самі. Не можна до таких речей опускатися. Це абсурд просто», - висловився він.

«Та, звичайно, я розумію, Тарас Михайлович, що ваша організація хоче якось заробляти гроші. Ми вже дали вам стоянки, проголосували. Дали всі карти в руки. Або ви не тим займаєтеся, або займайтеся чимось іншим», - висловився під час обговорення проблеми Олександр Семенюк.

«Якщо ви не спроможні взагалі ті гроші заробляти, то, я не знаю, давайте попросимо в Горгута (заступник голови правління облспоживспілки Володимир Горгут, - «ВН»), хай дасть вам якісь буди на базарі, торгуйте. Чи ще щось робіть. Ну, не робіть таких речей. Це ж двори перетворяться не знати, в що», - додав голова «архітектурної» комісії.

Після цих слів Тарас Бас встав з-за столу і зазначив: «Вони й так вже перетворилися».

Та Олександр Семенюк далі продовжував висловлювати свою точку зору: «Але завтра ми даємо вже карт-бланш. Якщо сьогодні там є 10 черепашок, то завтра буде 110».

«Муніципальна дружина і ми це будемо робити, - весь реєстр. Там почитайте, треба було ознайомитися», - вказав Тарас Бас на проект рішення. Після цього він покинув кабінет, де відбувалося засідання комісії.

Врешті, після нетривалого обговорення проект рішення так і не підтримали. Тож, вирішувати долю цього питання буде депутатський корпус міськради під час сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
контрабас Показати IP 26 Березня 2013 06:22
От звідки ноги ростуть у турботи про лучан. Депутати0власники автостоянок вирішили покращити свої бізнесові справи. А ми ж то, наївні, думали, за нас печуться.
ісса ндойє Показати IP 26 Березня 2013 08:04
Тому за такої влади Луцьки двори - як циганське таборище, а при Советах - спробуй собачу буду в дворі збудуй ....
Ходили чутки Показати IP 26 Березня 2013 10:14
Тараса Баса виключили з "Батьківщини" за вступ до групи "Патріоти Волині".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus