USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У гуртожитку на Карбишева відтепер є власний тепловий пункт. ФОТО*

21 Жовтня 2012 11:54
Індивідуальний тепловий пункт забезпечуватиме багатоповерхівку теплом і гарячою водою, адже проблеми отриманням цих послуг - тут давно. Оглянути тепловий пункт, який щойно почав працювати, 20 жовтня приїхали кандидат в Народні депутати Ігор Палиця, перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук та депутат міськради Роман Бондарук.




Як розповіла голова правління ОСББ «Карбишева 2б» Ніна Махновець, саме завдяки фінансуванню, наданому кандидатом в нардепи Ігорем Палицею, в будинку вдалося встановити індивідуальний тепловий пункт сучасного зразка.

Зі слів жінки, питання забезпечення гуртожитку теплом і гарячою водою стало нагальним після 1995 року. «Опалення і гарячу воду одержували з підприємства, а підприємство збанкрутувало і в останній каденції Кривицького (Антон Кривицький - до 2006 року був Луцьким міським головою, - «ВН») міська влада нам допомогла і ми провели центральну тепломережу для опалення будинку. Але проблема була з гарячою водою, бо централізованого водопостачання в будинку не було. Ми оббивали пороги міськради, обласної адміністрації, бо хотіли мати гарячу воду і якісні комунальні послуги. Цього року зголосився нам допомогти Ігор Петрович Палиця, який виділив 163 тисячі гривень на наш індивідуальний теплообмінний пункт» - пояснила мешканка будинку.

Вона також зауважила, що загальна вартість об`єкта – 250 тисяч гривень, з яких ще 125 тисяч були передбачені з міського бюджету.



За словами Ніни Махновець, у гуртожитку мешкають 700 людей.




Ігор Палиця, Святослав Кравчук і Роман Бондарук оглянули тепловий пункт, що розташований у підвалі будинку. Вони говорили про те, що завдяки такому обладнанню можна буде зекономити чимало коштів, адже витрати на придбання і встановлення індивідуального теплового пункту в житловій багатоповерхівці, окуповуються приблизно за 3 роки. Коли ж мова про нежитлові об`єкти комунальної власності, то – за рік.

Такий висновок, за словами Святослава Кравчука, можна зробити зважаючи на те, як працює індивідуальний тепловий пункт у Луцькій поліклініці №1. Ще один такий влада планує встановити й у міській поліклініці №2.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus