USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Туризм у Луцьку має стати конкурентоспроможним за два роки

23 Листопада 2012 17:52
Міська влада прагне суттєво розвинути туристичну галузь Луцька за два роки.

Основні цілі задля досягнення цієї мети викладені у Програмі розвитку конкурентоспроможної туристичної галузі у місті Луцьку на 2013- 2014 роки.

Проект цього документа обговорили члени постійної комісії міськради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму під час засідання 23 листопада.

За словами начальника управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міськради Миколи Іванюка, наразі у міста відсутній бренд, незадовільна готельно-ресторанна, інформаційна інфраструктури, неефективно використовуються туристичні об’єкти. «Туристичні фірми на в’їзний туризм не працюють. А ми маємо потужних конкурентів – Львів, Камянець-Подільський, Івано-Франківськ», ‒ зауважив Іванюк.

Посадовець наголосив, що саме на вирішення цих, а також інших проблем, що заважають привабити до Луцька туристів, спрямовані заходи в межах втілення програми. «Ми передбачили, що мінімум 10% фінансування програми ‒ залучені кошти. Звичайно, ми прагнемо більше, але це те, що реально. На конкурси міжнародні будемо ще створювати проекти», ‒ зауважив Іванюк і нагадав, що загальний обсяг фінансування ‒ 1 мільйон 290 тисяч гривень.

Крім того, Іванюк додав, що для заохочення туристів варто було б відкрити хостел в центральній частині міста.

Микола Іванюк зауважив, що в місті поки що відсутній бренд міста як такий, на жаль, спостерігається і занепад архітектури, заклади готельно-туристичного бізнесу не відповідають міжнародним стандартам, а також у цій сфері бракує висококваліфікованих кадрів.

Міські владці хочуть, щоб туристична галузь міста була високорентабельною. Йдеться і про промоції Луцька в Україні і за кордоном, модернізацію комунальних об’єктів (доріг, тротуарів, освітлення). «До туризму дотичні інші галузі міста», – наголосив Микола Іванюк.

Планують потурбуватися і про вказівники для туристів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Чеширский Кот Показати IP 23 Листопада 2012 18:21
Хм, а чем его готельно-ресторанная инфраструктура не устраивает? Есть где, если есть с кем. И поесть и выпить и переспать.
альпи Показати IP 24 Листопада 2012 09:48
какой нах...туризм! я палатку одноместную нигде купить не могу!
Миколі Іванюку Показати IP 24 Листопада 2012 20:44
Колян! Перестань нести нісенітниці. Ти дплекий від туризму, як земля від неба. Це факт. Сам завалюєш міжнародні проекти. Де хоч одна реалізована твоя пропозиція. Щось зробити, а не займаєшся пустомельством і відрощуванням живота.
турист Показати IP 25 Листопада 2012 18:29
Виявляється (з вуст чиновника-невдахи), все в Луцьку погане: готелі, заклади громадського харчування, і бренд відсутній, і занепад архітектури, і фінансування немає, і хостел треба в центрі міста, щоб вошей і тарганів виводити... А що зробив ти за стільки років сидні в міській раді? Вагу збільшив вдвічі? І тримає ж Романюк такого лінивого бугая! Бунду на цю посаду - ініціативну людину, зацікавлену в роботі. Ну й кадри в цій сільраді! Одні незадоволені держиморди, раз в рік себе люблять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus