USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Студенти СНУ окреслили головні проблеми вишу

27 Вересня 2012 15:47
Учасники літньої школи у місті Фехта зустрілися зі студентами Східноєвропейского національного університету імені Лесі Українки. Німецьке місто відвідала ініціативна група спудеїв факультету романо-германської філології.

Про це йдеться на офіційному сайті вишу.

Філологи ділилися враженнями та досвідом, отриманим за кордоном, зі своїми молодими колегами. Поїздка надихнула учасників школи змінити навчальний процес у своєму закладі, зробити його цікавішим.

Активісти провели опитування серед 100 студентів університету. Питання стосувалися навчання, занять, Болонського процесу.

Так, 60% респондентів вважають, що у виші є чимало проблем. Зокрема, це - централізована освіта, брак технічного устаткування, надлишок теоретичних знань і відповідно - брак практики, застарілі підручники, відсутність зв’язку між деканатом та студентами. До мінусів віднесли також велику кількість предметів і обов’язкову присутність на лекціях.

77% опитаних все ж вірять в те, що ситуацію в університеті можливо змінити і вони мають бажання долучитись до цього.
Перші побажання – організувати спілкування з носіями мови.

Також турбує студентів їдальня головного корпусу. Не задовольняють, насамперед, високі ціни, одноманітне меню, несмачна їжа та мала площа столової.

Наразі філологи працюють над створенням власної газети (за таке рішення проголосували 92% опитаних).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 27 Вересня 2012 21:42
А я вважаю що в студентів СНУ головна проблема - відсутність сну, особливо перед сесією та під час неї. Класно назвали! А ще можна було ГНУ, МНУ, ПНУ, РВУ, ТРУ, ПРУ... Та й взагалі він не СНУ, а СЄНУ. От все так в державі ...
Ольга Показати IP 28 Вересня 2012 13:31
А я рахую,що ці наші виші не дають ніяких знань, а студентів, які хочуть щось знати і вчаться можна па льцях руки перерахувати.Перекачка грошей , а в їх дурних головах нічого не засвоюється.Такі студенти, як сьогодні ні один не підтвердить свого диплома і фаху, який отримав, бо він дуб-дерево.На жаль маємо те, що маємо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus