USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Стріт-арт: у Луцьку буде свій «Бродвей»

11 Квітня 2012 13:01
У вихідні та святкові дні пішохідна вулиця Лесі Українки перетвориться на «мистецьку». Такий проект започатковують, аби популяризувати вуличне мистецтво серед лучан.
Про це 11 квітня розповіла начальник управління культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів під час прес-конференції.
«Луцький Бродвей» ‒ вулиця Лесі Українки – має багаторічну історію. «Мало хто знає, але її перейменовували 15 разів», ‒ розповіла Тетяна Гнатів.
Ідея створення «мистецької вулиці», за її словами, виношувалась давно. Її обговорювали на спеціально створеній мистецькій раді. «Історики, краєзнавці, мистецтвознавці і просто митці схвально відгукнулися на цю пропозицію», ‒ мовила Гнатів.
Відтак, обдумавши концепцію проекту, фахівці вирішили відновити вуличне мистецтво – стріт-арт – у Луцьку. Тому пішохідна вулиця Лесі Українки працюватиме як мистецька з квітня по жовтень у вихідні та святкові дні з 10 до 22.
Як розповіла чиновниця, проект передбачає спонтанні вуличні виступи. «Це нормальне явище для будь-яких культурно розвинених міст Європи. А оскільки Луцьк прагне бути таким, то, думаю, ми наближаємося до Європи не лише через сучасні стадіони, а й через мистецтво», ‒ сказала Тетяна Гнатів.
Так, вулиця Лесі Українки умовно буде розділена на активні мистецькі зони. Серед них – містечко майстрів народної творчості, літературний подіум для поетів і письменників, галерея просто неба, майданчик для вуличних танців, місця для вуличних музик, театрів і окремих виконавців.
«Особливою умовою участі у проекті є естетика і культура. Йдеться про саме місце презентації, про одяг учасників. Він має бути у національному стилі, або, принаймні, відтворювати певну історичну епоху Луцька», ‒ розповіла начальник міського управління культури.
«Мистецька вулиця» унікальна тим, що вона відкрита і доступна для людей. «Кожен учасник має нагоду себе проявити творчо. Крім того, цей мистецький виступ чи презентацію зможе оцінити багато людей», ‒ сказала Гнатів.
Тетяна Гнатів переконана, що мистецька вулиця стане новим культурним об’єктом для туристів.
Презентація «Мистецької вулиці» відбудеться у понеділок, 16 квітня, о 12.00.
До слова, у Луцьку під час Великодня відбудеться чимало інших заходів, які можна буде відвідати усією родиною. Нагадаємо, транспорт курсуватиме Луцьком і у Великодню ніч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Грыцько Показати IP 11 Квітня 2012 13:35
аґа, Бродвей с секонд хендом...:)
мерія Показати IP 11 Квітня 2012 17:00
Придумати концепт акцію, на яку не треба виділяти ні копійки? Це ми вміємо.
Forever Autumn Показати IP 11 Квітня 2012 23:17
Ага. Давайте приведемо вуличних музикантів, на котрих не треба витрачати ні грамусічки бабла, перевіримо, що вони співають і чи співають тією мовою, що нам потрібно. Поставимо там. І потім поставимо собі ж величезну галочку - ЯКА НОВИЗНА!! ЯКА КОНЦЕПЦІЯ!!! ЯКІ Ж МИ МОЛОДЦІ! *тошнить. фу!
cikoe Показати IP 4 Травня 2012 12:57
а до чого тут стріт арт? Гнатів Тетяна Федорівна - час підтягнути свою "матчасть" )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus