USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Сказали, де в Луцьку ймовірний потоп

6 Березня 2012 17:18
Високий рівень води в річці Стир може стати додатковою причиною затоплень прирічкової території та міської забудови Луцька навесні. Додаткові підтоплення може спричинити місцевий та схиловий стік, накопичення талодощових вод у пониженнях рельєфу в межах міста.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Якщо порівняти аналіз гідрометеорологічних обставин, які складались протягом минулих років, та сьогоднішній час, то ситуація на території міста вказує на те, що стан міста під час проходження весняного паводку може набути середнього значення.


У міськраді визнають, що в басейні річки Стир існує ймовірність підтоплення житлових будинків, господарських об’єктів, доріг. Найскладніші умови можуть виникнути в районі Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, на вулицях Лисенка, Малоомелянівської, Городецької, Заводської, Теремнівської, Конзелевича та Кафедеральної.

У місті може бути підтоплено 8 підприємств і організацій, а саме: ВАТ «Спектр», готель «Світязь», спорткомплекс «Спартак», Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки та розташований на його території зоопарк, ЗОШ № 3, дитяча залізниця, а також колишній річковий порт.

Найбільш небезпечна ситуація може скластися в районі вулиці Городецької, Малоомелянівської та Лисенка. Підтоплення цього району спостерігається майже щорічно внаслідок інтенсивного танення снігу або сильних затяжних дощів. Цей район потребує особливої уваги і виконання попереджувальних заходів.

Міський голова Микола Романюк видав розпорядження про організацію пропуску повені та дощових паводків, яким доручено департаменту житлово-комунального господарства виступити замовником робіт з організації поверхневого водовідведення із зазначеного району.

Однак існує ймовірність підтоплення ще й артезіанських свердловин при виході річки Стир на заплаву, а це може значно ускладнити санітарно-епідемічну ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
234 Показати IP 6 Березня 2012 17:24
а чому лише підприємства, а люди, які живуть поряд, їх оселі , що не будуть затоплені?
Вадим Показати IP 10 Березня 2012 11:25
Ви тільки вчитайтесь в цю статтю, там вказано вулицю Лисенка, Малоомелянівську(район вул. Львівської та Володимирської), а вони знаходяться дуже далеко від річки Стир, постає питання як їх має затопити. Якщо затопить ці вулиці, то пів міста буде під водою : ).А наприклад готель Світязь стоїть порівняно на підвищенні, тому на мою думку потоп йому не загрожує. Рахую що стаття безглузда і написана була після пристального погляду в потолок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus