USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.62 10.77

Ринок житлової нерухомості у Луцьку: грудневий огляд

20 Січня 2013 14:37
Останній місяць минулого року означився у Луцьку найбільшим попитом на оренду житла, придбання малогабаритних квартир. Як і восени, «жвавішим» залишається вторинний ринок житлової нерухомості.

Так, у грудні середня вартість оренди 1-кімнатної квартири в Луцьку порівняно з листопадом збереглася на рівні 1 700 гривень на місяць. Про це «Українським новинам» повідомила директор Волинського агентства нерухомості Лариса Мусійчук. Мусійчук додала, що, як і раніше, попит на оренду дуже високий, і в 2-3 рази перевищує пропозицію: «Швидко можна зняти тільки велику квартиру (вони в надлишку), оскільки ця оренда передбачає плату більшої суми за комунальні послуги».

Середня вартість оренди 2-кімнатної квартири залишилася незмінною і становить 1 800 гривень на місяць. Середня вартість оренди 3-кімнатні квартири порівняно з попереднім місяцем також не змінилася і становить 2 100 гривень на місяць. Востаннє вартість оренди квартир у Луцьку підвищувалася у серпні. Для 1-кімнатної квартири - на 13,3% до 1,7 тисячі гривень на місяць.

Середня ціна на 1-, 2- і 3-кімнатні квартири на первинному ринку нерухомості у грудні збереглася на рівні жовтня - 6,5 тисячі гривень за квадратний метр. Зі слів Мусійчук, тенденція недостатньої пропозиції житла малогабаритного типу, на яке великий попит, збереглася. 1 квадратний метр житла елітного типу коштує 7 тисяч гривень.

На вторинному ринку нерухомості Луцька у грудні середня ціна на 1-кімнатні квартири збереглася на рівні 850 доларів США за квардратний метр. Мусійчук пояснила, що тенденція попередніх місяців збереглася: ціни досить високі, водночас бажаючі не можуть скористатися доступним кредитуванням. Мусійчук повідомила, що ринок вторинного житла в Луцьку більш активний, ніж первинний.

Середні ціни на 2- і 3-кімнатні квартири також не змінилися: 2-кімнатні - 810 доларів за квадратний метр, 3-кімнатні - 800 доларів США за квадратний метр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луцьк Показати IP 21 Січня 2013 00:13
Ну-ну заказуйте далі брєдові статті, платити дорожче ніхто не буде!
Бармалєй Показати IP 21 Січня 2013 11:07
Пані Мусійчук, де взяли таку вартість?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus