USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Розвитком Старого міста займеться спеціальна комісія?

11 Грудня 2012 17:37
Депутат Луцької міської ради Олександр Пиза ініціює створення постійної депутатської комісії з питань розвитку Старого міста.

Про це він розповів 11 грудня під час засідання постійної комісії з питань комунального майна і приватизації, ‒ пише «Волинський інформаційний портал».

На розгляд комісії було подано питання про створення постійної депутатської комісії Луцької міськради з питань розвитку Старого міста. Як розповів Олександр Пиза, на її засіданнях розглядатимуть питання визначення в місті історичних місць, приведення до ладу історичних пам’яток, наведення благоустрою в старій частині міста, перенесення центрального ринку і тому подібне. «Щоб за 2-3 роки нашої депутатської діяльності привести центр міста до європейського вигляду», ‒ озвучив основну мету депутат міськради.
Членами комісії визначені чотири обранці: Антон Сосновський та Олександр Пиза (наразі входять до складу постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів), Андрій Разумовський (працює у комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою), Катерина Приступа (у комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва).
Одне із зауважень стосувалося кількості членів, адже будуть виникати незрозумілі ситуації, якщо голосування буде два на два. На це Пиза відповів, що до складу комісії підбирали однодумців.
А от Артур Василевський засумнівався, що Катерина Приступа давала свою згоду. Тому він відразу зробив телефонний дзвінок. Виявилося, що обраниці зробили таку пропозицію, однак вона, за словами Василевського, – категорично проти.
Ірина Комлик взагалі не вбачає доцільності у створенні цієї комісії і вважає, що було б достатньо, щоб депутати просто проявляли ініціативу та виносили на сесію відповідні проекти рішень.
Тож у результаті голосування Ірина Комлик утрималися, а Артур Василевський та Юрій Мишко підняли руки «за».
Окрім того, це питання виносилось сьогодні й на розгляд депутатів з постійної комісії з питань планування, соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Її член Сергій Григоренко висловився категорично проти: мовляв, під час формування комісій були свої політичні домовленості, а зараз доведеться все змінювати. Окрім того, він вважає, що таким чином обранці висловлять недовіру своїм колегам з профільних комісій, а там же працюють спеціалісти. За його словами, з таким успіхом можна створити 50 комісій - по одній на кожного обранця.
А от голова бюджетної комісії Олег Чернецький підтримав ідею, навіть сказав, що хотів би там працювати, але, дізнавшись про те, що тоді доведеться покинути крісло голови бюджетки, відмовився.
Врешті й ця комісія не підтримала ініціативу свого колеги Олександра Пизи. До слова, ідея створення її виникла ще у листопаді й озвучив її Бодан Шиба, однак наразі в проекті рішення його прізвище не фігурує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Чеширский Кот Показати IP 12 Грудня 2012 10:14
Предлагаю создать постоянно действующую комиссию по вопросам уборки и санитарного состояния города. Толку больше и необходимость в ней действительно есть.
Василь Показати IP 12 Грудня 2012 10:28
Стільки букв, і.... нуль на виході.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus