USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Розказали, чим дихають у Луцьку

5 Червня 2012 17:17
Торік в атмосферне повітря обласного центру Волині потрапило понад 12,5 тисяч тон шкідливих викидів. Одне з основних джерел викидів – транспортні засоби з двигунами внутрішнього згоряння, яких містом їздить понад 50 тисяч.

Про це 5 червня під час урочистостей з нагоди Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища розповів начальник міського відділу екології Борис Сорока.

Зі слів чиновника, у місті розташовані 68 екологічно небезпечних об’єктів. «7 хімічно, 28 автозаправок. І всі промислові об’єкти, стаціонарні джерела викидів яких шкодять атмосфері», - поінформував Сорока.

Окрім того, він розказав, що Луцьком їздить понад 50 тисяч одиниць автомобільного транспорту. «До атмосфери міста минулоріч потрапило 12,7 тисяч тон шкідливих речовин. І цим ми дихаємо», - сказав посадовець.

Для того, аби контролювати кількість шкідливих речовин в повітрі, в місті діють 9 інструментально-контрольних ліній. «Минулоріч проведено 30 тисяч оглядів транспорту. Два рази в рік відбувається акція «Чисте повітря», коли на вулиці перевіряють кількість викидів шкідливих речовин», - зауважив Сорока.

Також він розповів, що цьогоріч відбулися 8 загальноміських толок під час яких ліквідували 37 стихійних сміттєзвалищ та очистили 20 кілометрів прибережних смуг.

Насамкінець присутніх із святом привітали вихованці Луцького педагогічного коледжу та ДНЗ № 18. А підприємства та лучан, які найкраще попрацювали під час загальноміських толок, відзначили «зеленими грамотами» Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus