USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Про «моральний проект» на Волині, – Борис Клімчук

3 Лютого 2013 12:34
Волинський перинатальний центр з пологовим відділенням, будівництво якого стартувало у 2012 році, можливо буде завершеним до кінця 2013-го.

Про це заявив голова Волинської облдержадміністрації, Борис Клімчук під час міжрегіональної відео-селекторної наради 1 лютого.

Він зауважив, що на етапі реалізації цього проекту весь час виникають моменти корекції, проте це не порушує запланованої роботи.

«Зараз ми отримуємо ще ліпші умови для роботи лікарів та сучасніші умови для матерів і дітей. Ми отримуємо умови ранньої діагностики вад розвитку, коли 2-3-місячний плід можна побачити й зрозуміти, що з ним відбувається. Ця тема, яка ще не на слуху в Україні, але вона вже успішно відпрацьовується в світі… Це не чисто технологічний проект (побудувати щось, стрічку перерізати), то моральний проект» – розповідає Борис Клімчук.

За інформацією голови Волинської ОДА, минулого року Волинь від державного казначейства отримала 13,4 мільйонів гривень за виконані роботи. Від інвестиційних установ проект отримав майже 40 мільйонів гривень. Загалом, кошторис цього проекту становить майже 100 мільйонів гривень.

«Ми б уже здали перинатальний центр, як у Рівному чи інших областях шляхом реконструкції діючих приміщень, але в нас одна родильна площадка на великий обласний центр. І не дай Боже щось трапиться: де народжувати луцьким породіллям?! Постанова Кабміну передбачала тільки реконструкцію, а в нас – будівництво та трошки реконструкції» – говорить Борис Клімчук.

Довідково: Будівництво перинатального центру з пологовим відділенням на Волині відбувається в рамках Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 3 Лютого 2013 13:24
Для чого у Луцьку два пологових будинки ? Чергова показуха за народні гроші.
Александр Показати IP 3 Лютого 2013 14:27
Чтобы вместо одного дидо в обществе появлялись 3-4 маленьких украинца
дідо до Александр Показати IP 3 Лютого 2013 14:42
Не вистачає коштів на утримання одного пологового.Процвітають побори та хабарі. А тут десятки мільйонів викидують, і знову Чорнуха при ділі. Народ нагло обкрадають, а вони радіють.
ось Показати IP 3 Лютого 2013 22:09
ви той роддом бачили???? може хоч шось нормальне построять нарешті
маха Показати IP 4 Лютого 2013 10:19
дуже сумніваюсь ! але клімчуку буде з чим іхати до києва !
Бабуся Показати IP 4 Лютого 2013 16:53
Дуже мудре рішення. Давно пора мати такий центр у Луцьку.Це справжня турбота про матір і дитину. Зрозуміє лише той, хто пережив муки народження дитини. І дуже добре, що все в комплексі.А хабарництво поборемо лише тоді, коли самі перестанемо давати хабарі. Не давайте = і не буде, що брати.А то самі даєте хабарі і потім засуджуєте, тим самим теж стаєте на злочинну стежку.
Народна мудрість Показати IP 4 Лютого 2013 21:53
Чим більші обсяги будівництва - тим більші відкати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus