USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

У Луцькому військовому госпіталі танцювали бойовий гопак

10 Листопада 2014 08:36
До поранених воїнів АТО, які лікуються у Луцькому військовому госпіталі, нещодавно завітали молоді вихованці Волинської молодіжної громадської організації «Школа козацького гарту». Отаман Школи Олександр Середюк, він же письменник і публіцист, дослідник історії українського козацтва, її мілітарної культури, презентував воїнам бібліотечку своїх книг (понад 10 найменувань), розповів про героїчні сторінки козацької звитяги та одвічну боротьбу українців за свою волю і незалежність. Він наголосив, що сучасні воїни українських Збройних сил з честю перейняли естафету козаків і мужньо захищають не тільки Україну від підступного московського агресора, а й всю Європу та мир на Планеті.

Під музичні енергетичні звуки українських пісень, вихованці Школи продемонстрували присутнім, які, хоч на костилях, але вийшли з палат, майстерність козацького бойового мистецтва – Бойовий Гопак - основу бойових мистецтв світу. Від семирічного джури до студента та учнів середніх шкіл міста Луцька видовищно було показано Однотан (бій з тінню), тан-Двобій тощо. Майстерно володіючи холодною зброєю – козацькою шаблею, доповнюючи елементами бойової акробатики, багаторазовий призер з козацьких бойових мистецтв та східних єдиноборств, інструктор Бойового Гопака Роман Ковальчук заслужено отримував щирі оплески від бійців АТО.

А потім, під звуки козацького маршу, молоді козачата передали пораненим воїнам солодощі – свіже печиво, місцевого виробництва фірми «Ласка». Побажавши воїнам-захисникам швидшого одужання, вихованці Школи козацького гарту сфотографувались з ними на пам’ять.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus