USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

«Зелений дах» у Луцьку. Поради науковців. ФОТО

16 Жовтня 2013 08:19
«Зелений дах» дозволяє економити енергоносії та покращує екологічну ситуацію. Про це повідомили під час робочої зустрічі з підготовки Стратегії розвитку міста Луцька до 2020 року.

Як можна використати «зелені дахи» для розвитку міста, під час засідання, що відбулося 15 жовтня, розповіла докторант Луцького національного технічного університету Марина Аверкина.

З її слів, такі дахи активно використовують з 1970-их років у Німеччині, Швейцарії та інших розвинених країнах. Озеленити можна будь-який будинок із пласким дахом. Вартість озеленення одного квадратного метру покрівлі становить до 2400 гривень.



Зі слів Марини Аверкиної, науковці з ЛНТУ робили розрахунок щодо озеленення даху будівлі ПАТ «Волинь-Цемент» площею 775 квадратних метрів. Як повідомила науковець, термін окупності такого даху становить 14 років, якщо у будинку не встановлені кондиціонери.

Науковці наразі лише розробляють цей проект, проте Марина Аверкина зазначила, що не варто ставитися до нього скептично, адже технологія «зелених дахів» має вагомі переваги. Так, «зелені дахи» дають позитивний економічний та екологічний ефект. Такий тип покрівлі дозволяє утримувати сталу температуру у будинку, скоротити витрати на капітальні ремонти, економити енергоносії, зокрема зменшити витрати на газове опалення та дозволяє відмовитися від використання кондиціонерів.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Корінний лучанин Показати IP 16 Жовтня 2013 09:38
Ці "науковці" просто таки вбивають своїми ДУРНУВАТИМИ запозиченими ідеями. Воно ніби прийнятно, але які в нас будинки і як вони будувались - МИ ДОБРЕ ЗНАЄМО! ПРИКЛАД: будинок НА РІВНЕНСЬКІЙ вулиці де впала стіна. А скільки перепланувань у будинках? Одному ВСЕВИШНЬОМУ відомо!У Німеччині,Швейцарії будинки будували якісно,не по-радянські.У нас дуже ветхий житловий фонд зі старими комунікаціями. Що "докторант" Аверкіна цього не знає?Що вона несе!!Докторську пробиває! Упаси БОЖЕ від таких науковців! Волинь, Україна багата зеленими насадженнями іїх треба берегти а не ліпити на дахи розвалюх!Чомусь,навіть наші СКОРОБАГАТЬКИ не ліплять цю ДУРНЮ на дахи! Хіба що можуть зробити ПО-ПРИКОЛУ!В будівництві зараз створюють НОВІ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ МАТЕРІАЛИ і за ними майбутнє! У Великобританії такі будинки вже почали споруджувати, використовуючи навіть термальні води для ОБІГРІВУ.Хай для прикладу ці "науковці" вліплять САД на даху корпусу ЛНТУ! НЕХАЙ БОЖИДАРНИК дасть їм дозвіл! Може тепліше стане взимку студентам, а то ж ЛНТУ відключали від опалення!
читач Показати IP 16 Жовтня 2013 13:24
та які то науковці!!! передирає з помилками ідею про яку давно забули.
поліщук Показати IP 16 Жовтня 2013 19:37
Читачу, а шо дєлать? Людей силою тепер женуть в докторантуру, ставок на кафедрах не вистачає на всіх. А вже як пішла, то мусово щось відкрити. Хоч старе й забуте. Така тепер наука, братцю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus