USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.90

Невідомі хотіли завадити розкопкам на Кафедральній, 13?

30 Січня 2013 16:32
Археологічні розкопки у історичній частині Луцька, що на вулиці Кафедральній 13, знову опинилися у центрі уваги користувачів соціальних мереж. Учора, 29 січня, в мережі Facebook у групі «Збережемо древній Луцьк» з’явилося повідомлення користувача Volyn Times про те, що з місця розкопок вигнали робітників з відбійними молотками.

Нагадаємо, що на цій ділянці працівники ДП «Волинські старожитності» ведуть археологічні розкопки і уже було чимало цікавих знахідок. Тож доки дослідження триватиме будь-які будівельні роботи тут заборонені.

Утім, молодший науковий співробітник ДП «Волинські старожитності» Микола Собуцький, оглянувши місце розкопок, заперечив факт втручання сторонніх: «Я обдивився місце розкопок і ніяких слідів втручання будівельників не побачив. Зникла лише одна клейонка, якою було накрите одне з місць розкопок. А так все, як ми і залишали».

Зі слів Собуцького, людей з відбійними молотками не бачили і працівники державного історико-культурного заповідника «Старий Луцьк», вікна кабінетів яких виходять на територію розкопок.

Утім, слід відзначити, що на місце розкопок може потрапити будь-хто охочий, адже в огорожі пробита діра, а територія не охороняється.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
катерина Показати IP 30 Січня 2013 16:42
Коли засиплять котлован на Братковського 20. Чому ніхто цього не робить.
00 Показати IP 30 Січня 2013 17:17
коли туди хтось впаде.
ісса ндойє Показати IP 30 Січня 2013 23:58
Порилися та досі, треба гнати цих копателів зі старого міста, та приводити його в нормальний пристойний вигляд згідно плану...Дай им волю вони все перериють, нема там ничого крим битих глечиків...
алик Показати IP 31 Січня 2013 13:08
це там дурник левчук щось мутить
??????? Показати IP 2 Лютого 2013 11:17
Я вважаю, що розкопки потрібні. Краще хай вони впорядкують хоч частину підземелля Луцька і вбережуть для нащадків. А на тому місті не повинен вирости новий будинок можновладця. Все-таки це історія нашого народу. Зробили б краще підземний музей. Підземелля у два поверхи, загальною висотою приблизно 7 метрів, стіни товщиною 90 сантометрів, склепіння і ще багато чого цікавого змогли б побачити ми і наші нащадки. Це напевно останнє місце, яке можна вберегти у Луцьку. Не дайте зруйнувати історію....... не дайте збудувати так званий сучасний будинок у Старолу Луцьку! Те,що будувалося кілька століть тому,не повинні руйнувати ось так.Збережімо пам'ятку історії. P.S. Не байдужі лучани.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus