USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Нелучани теж хочуть «доступне» житло в Луцьку

2 Листопада 2012 15:58
Обласна державна адміністрація може змінити положення, відповідно до яких формується черга на державне житло в Луцьку. Зокрема, в мерії обласного центру пропонують забрати норму, яка вимагає, щоб «прохач» жив у місті 2 і більше років.

Про це йшлося 2 листопада під час засідання «етичної» комісії облради.

Так, представниця муніципалітету Луцька пояснила, що в мерію звертається чимало людей, які живуть за межами міста, але прагнуть долучитися до програми «Доступне житло». «Для цього їм потрібно стати в чергу на державне житло», - мовила чиновник.

Однак, для цього «прохачі» повинні прожити в обласному центрі 2 і більше років. Зі слів посадовця, цього вимагає норма у Положенні, відповідно до якого формується черга.

Тому міська рада звернулася до обласної ради з пропозицією скасувати норму, яка обмежує охочих стати в чергу 2 роками проживання в Луцьк.

Натомість голова комісії Володимир Навроцький пояснив, що такі питання - не в компетенції колегіального органу.

Тому він висловив думку, що звернення міськради потрібно передати в ОДА. Члени комісії його підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Ось-ось Показати IP 2 Листопада 2012 16:36
Все правильно, а то понаїхало селюків-полішуків з Любешівського і Камінь-Каширського районів, вести нормально себе не вміють, а все одно хочуть квартиру у Луцьку. А Луцьк не гумовий.
Лучанин до Ось-ось Показати IP 2 Листопада 2012 20:48
Чуєш, сам мабуть вибрався 2 роки назад з колхозу "Червоний партзан" і купив на останні гроші ноутбук. Не про тебе мова тут взагалі. Батьки мабуть не навчили бути ввіливими, так що мовчав би краще.
Полішук до Ось-ось Показати IP 2 Листопада 2012 21:21
Так-так, обізвався не кулемет, а ПОЦ (представник обласного цетру)... А звідки твої батьки, якщо в 1938 р .в Луцьку було 60 відсотків євреїв?
Олесь Показати IP 2 Листопада 2012 20:42
От читаю я цю маячню про це доступне житло і знову постає питання: Для кого воно? Я можу себе назвати так би мовити менеджером середньо ланки, працюю офіційно, зарплату отримою офіційну вищу ніж середня по області (не меньше 3000 грн. але не більше 3600 на місяць). Сім'я з трьох чоловік, дитині два роки, жінка в декретній відпустці. Стою разом із родиною в черзі на покращення житлових умов чи я воно там правиль називається. Прийшовши в той так званий фонд із всіма документами які вивішені на офіційному сайті, поспілкувавшись із заступником директора, пішов у потенційний банк з яким фонд так би мовити працює. Там мені сказали що зарплата в мене замала щоб почати із ними співпрацю, мовляв потрібно хоча б 5500. Тобто я отримою на 25 відсоктів більшу зарплатню ніж середя по області і цього замало. Приміальні та додаткові заробітки які не є регулрними при цьому не враховуються, соціальні виплати не враховуються (на дитину). Так що постає питання: для кого це доступне житло?навіщо піарити цю тему настільки, і робити все для того що люди не змогли отримати це житло? Доречі якщо хтось і отримає, гарантій що держава буде погашати ці відсокдки скажімо через років три немає.
Петро до Олесь Показати IP 2 Листопада 2012 22:08
І як ти живеш на таку зарплатню?
Олесь Показати IP 2 Листопада 2012 20:50
А тепер можу сказати свою думку для чого це все. Для того щоб знову відмити мільярди тіньовими схемами, дапомогти зі квартирами обраним, які і так змогли б іх купити. Показати яка класна влада, як вона дбає про молодь. Створити вигляд бурної діяльності і відвернути від справді гострих проблем які є в молодих сім'ях. До речі поспілкувавшись із представниками фонду дізнався цікавий факт: по цій програмі ще ні одна родина на Волині житла не отримала, станом на початок вересня 2012 року укладено тільки 8 чи 9 кредитних угод. Так що буде вам і доступне житло, і зарплати і все решта...
Андрій Показати IP 2 Листопада 2012 22:52
Згідний з Олесем на 100%. А квартири, таким способом, куплять ті, які ніяк не потребують покращення житлових умов, зате мають зв*язки та гроші. І продавати потім будуть ці квартири на вторинному ринку за зовсім інші суми. Як завжди - мови багато, а реальної допомоги простому люду зась.
банкір Показати IP 7 Листопада 2012 20:51
Шановний Олесь та Андрій. Маю достовірну інформацію, що на Волині уже 20 сімей отримало і кредити і квартири за програмою "Доступне житло". По програмі працює 3 банки: Ощад, Ексім, Укргаз. Для отримання кредиту не потрібно мати ні зв"язків ні хабарі давати. Так що не потрібно тут розказувати. У фонді працюють хороші люди, які і проконсультують і пораду дадуть. Що ж до Ваших доходів, то думаю Ви б самі не надали кредиту нікому з такими доходами. Якби працювала ще й Ваша дружина (десь на 2 тис.грн), то отримання Вашою сім"єю кредиту по цій програмі було б лише питанням кількох тижнів. По програмі сума необхідного доходу це орієнтовно 1100 на кожного члена сім"ї (у Вашому випадку 3300)+ сума витрат на погашення кредиту (тіло +3% річних за користування кредитом). Що ж до гарантій відшкодування відсотків, то порахуйте: кредит на придбання житла на вторинному ринку коштує 25-32% річних, а по програмі (без відшкодування) 16% річних. Отож, як не знаєте, то не треба іншим людям голову забивати. А як не хочете податки з офіційної зарплати платити, то хто Вам лікар...
Селюк Показати IP 8 Листопада 2012 12:21
Ось-ось, ти нерозумна молода людина

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus