USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

На виставці в Луцьку - «мертві комахи і перелякана мавпа», - лучанин

19 Лютого 2013 17:48
На виставці тропічних метеликів, що працює у ЦУМі, ледь живі комахи та перелякана мавпа, - звернення такого змісту надійшло у редакцію «ВН» від лучанина Максима Благовірного. За його словами, очікування, сформовані під впливом рекламного ролика по радіо про виставку, розвіялись вже в залі огляду.

«У рекламі заявлено: «Понад 50 видів живих метеликів, народження на ваших очах». На виставці присутні лише три-п`ять ледь живих комах та перелякана мавпа. Підозрюю, що без вет-паспорту, та мертві, пусті лялечки метеликів. Вхід 30 гривень. Чек, квиток чи інший фінансовий документ не видається. Вимагаю провести перевірку за даним фактом та надати інформацію про результат», - скаржиться Максим Благовірний.

Побачити експозицію на власні очі вирішили репортери «ВН».

Назвавшись учителями однієї з луцьких шкіл, журналісти поцікавилися, чи можна організувати екскурсію для учнів і чи нададуть організатори документи для фінансової звітності. Дівчина-адміністратор у відповідь запропонувала придбати квитки. І, хоча чек не видають, вартість входу вказана безпосередньо у квитку, що коштує 30 гривень для дорослих, 20 – для дітей. Для групи учнів пообіцяли навіть знижку - 25%.

Адміністратор також повідомила, що організатор виставки – приватне підприємство з Харкова. Експозиція переїздить з міста в місто кожного місяця.


У невеличкому залі, де відбувається виставка, доволі тепло. «Для комфортного життя комашок створений спеціальний мікроклімат», - пояснює дівчина. На тарілці з апельсинами сидять два метелики, під стелею зо два десятки. У деяких комашок пошкоджені крильця. Адміністратор пояснила, що люди часом дуже необережно поводяться з метеликами, не враховуючи, що навіть найменший дотик може їх травмувати.



У скляному акваріумі - лялечки, з яких народжуються метелики. Однак гарантувати, що це відбудеться у час вашого візиту, не можна. Під час перебування кореспондентів «ВН» одна з лялечок мала розкритися з хвилини на хвилину. «Після народження метелик дві-три години обсихає і потім його випускають. Як правило, метелик живе кілька днів, тому експозиція постійно оновлюється»,- повідомила адміністратор.


Метелики зовсім ручні і не бояться людей. На руках у хлопчика-школяра сидить три комахи. Видно, що дитина дуже задоволена тим, що відбувається.


А ось «переляканої мавпи», про яку згадував у скарзі лучанин, журналісти не побачили.

Матеріал підготували Оксана Прокопчук та Вікторія Семенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Вінстон Показати IP 19 Лютого 2013 18:38
Лохотрон!
цікавий Показати IP 19 Лютого 2013 19:08
А чого більше Лазорка не хвалите?
До Вінстон Показати IP 19 Лютого 2013 19:12
так точно! до речі квиток це докУмент з серією і ункальним номером. коли я попросив зняти метелика зі стелі то мені сказали що вони там мертві - причеплені... дивно але теж ото-от мав вилупитись метелик з лялечки.. і просушувати крильця...)) так мило... а вам не показували дохлого метелика який невдало "просушив крильця"?
Світлана Показати IP 19 Лютого 2013 20:04
ну молодці, Оксана і Вікторія, Максим л.х, бо там на фото цілих 5 види метелики + 4 дохлих і дохлий павук. Це реально круто! За 30 грн. Максим, ти не понімаєш! PS. Максиме, дякую, що зекономив мені 30 гривнів - теж збиралась на цей лохотрон піти.
лучанка Показати IP 20 Лютого 2013 10:18
лохотрон це ще дуже м,ягко. це дикий жах! за що така ціна
Лучанка до лучанка Показати IP 21 Лютого 2013 16:05
О,то чого ти з клітки втікала???Тож годували бананами,невже важко в своєму звичайному образі мавпи трохи побути???
Misteria Показати IP 20 Лютого 2013 14:23
Те, що журналісти не побачили "переляканої мавпи" аж ніяк не ставить під сумнів слова Максима. Цілком ймовірно, що тваринка уже "зіграла в ящик"
Перелякана мавпа Показати IP 20 Лютого 2013 14:26
Я жива, просто звільнилася з роботи! А толку працювати, якщо годують одними метеликами? А у Верховній Раді якраз з'явилися нові вакансії...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus