USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На ремонт «будинку Пузини» поки немає грошей

18 Липня 2012 18:17
Мешканці «будинку Пузини», що поблизу Луцького замку, відчувають дискомфорт через те, що їхні помешкання місяць тому затулили пилозахисною сіткою, готуючи до ремонту, але жодних робіт так і не почали. Виявляться, коштів на проведення ремонту поки немає.

Як розповів у коментарі «ВН» начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан, кошти на ремонт «будинку Пузини» поки не надходили ані з міського, ані з обласного бюджетів.

Водночас посадовець стверджує, як тільки гроші з’являться ‒ можна буде починати ремонт: «Візьмемо декларацію про початок виконання будівельних робіт і почнемо. Декларація видається протягом п’яти днів».

Тим часом мешканці скаржаться на те, що через пилозахисну сітку, якою затулили будинок, квартири погано освітлюються, в них не вистачає повітря.

«Коли проходила «Ніч в Луцькому замку» просто поставили лєса, все загородили маскіровочною сіткою. Заважає, бо світло погане і повітря нормальне не надходить. Діти бігають, а воно там нормально не зафіксоване. Обіцяли, що закінчать все до 24 серпня, до Дня Незалежності, але поки тихо. Потім нам сказали в архітектурі, що мають все почати з 1 липня, але сьогодні вже яке число маємо ‒ і нічого. Чекати не хотілося б, бо починаються дощі. Воно тут все більше руйнується. Дах повністю підтікає. Всередині вже такий безлад, в ганку», ‒ розповіла мешканка однієї з квартир Тетяна.

Леонід Карабан не береться прогнозувати, коли розпочнеться ремонт. Каже, що питанням виділення грошей не займається.

Нагадаємо, ще наприкінці травня Луцький міський голова Микола Романюк повідомив, що вони з головою ОДА Борисом Клімчуком зустрілися з мешканцями і досягли згоди щодо початку ремонту. Зокрема, губернатор нібито пообіцяв з обласного бюджету виділити 350 тисяч гривень на ремонт будинку.

Слід зауважити, що житловий будинок на вулиці Кафедральній, 25 вважається одним із найстаріших в Луцьку. Споруда розташована відразу перед ровом, який оточував Верхній замок. Краєзнавці називають його «будинком Пузини» або «єпископальним будинком» ‒ на честь луцького православного єпископа, який мешкав у будівлі в 17 сторіччі.

Нині будинок, який за СРСР отримав статус пам’ятки історії, культури та архітектури національного значення, – фактично в аварійному стані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus