USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На луцькі бібліотеки виділять більше грошей

28 Вересня 2012 15:43
Видатки на бібліотеки Луцька наступного року збільшать удвічі. Гроші підуть, зокрема, на купівлю нових книг і підтримку програмного забезпечення на комп’ютерах у належному стані.

Про це 28 вересня заявив Луцький міський голова Микола Романюк під час урочистостей з нагоди святкування Дня бібліотек, який в Україні святкують в останній день вересня.

Градоначальник зазначив, що на Луцьку міську централізовану бібліотечну систему у міському бюджеті на наступний рік запланують видатки обсягом 50 тисяч гривень. Цього року бібліотеки у місті отримали лише 25 тисяч гривень.




Виділені кошти планують задля створення електронного обліку та для покращення матеріально-технічної бази бібліотек у Луцьку.

Окрім того, Микола Романюк привітав усіх присутніх із прийдешнім святом. Він подякував бібліотекарям за їхню роботу, яку вони «на відмінно» виконують, не зважаючи на розвиток інформаційних технологій, що відвертає читача від друкованого слова. «Запах книги замінити Інтернетом – неможливо», – додав луцький мер.

Також Микола Романюк подарував бібліотекам Луцька українсько-польське видання «Кобзаря» Тараса Шевченка.



До побажань приєдналися перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук і начальник управління культури Луцькради Тетяна Гнатів.

До того ж, представники міської влади відзначили працівників бібліотек почесними грамотами та подяками.





Представники керівництва централізованої бібліотечної системи Луцька також вручили подарунки своїм колегам.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
проффесор Показати IP 30 Вересня 2012 08:05
Красиво. Було б ці книги ще кому читати. "Народний" кандидат в народні депутати Петро Кравчук не прочитав в житті жодної книги, але має три фальшиві дипломи.
Читачка Показати IP 30 Вересня 2012 10:46
Ходжу до бібліотеки, бо поступила вчитися на 1 курс, ви правду пишете було б кому ці книги читати. Не знаю, як колись було, а зараз пусті зали в бібліотеці,бібліотекарів більше, як читачів.А які шикарні в них зарплати кажуть
Користувачка Показати IP 2 Жовтня 2012 10:28
читачка. Якщо ви не читаєте або раз на своєму віку скористались послугами бібліотеки ,то гріш Вам ціна.Я є постійною читачкою бібліотеки і скажу, що книг все-таки не вистачає за браком коштів.Цікавлюся сучасною українською літературою і часто приходиться записуватись на чергу,бо книга в одному екземплярі. Коли не заходжу в свою бібліотеку, то завжди людно.
вчитель Показати IP 2 Жовтня 2012 10:59
користуюсь послугами бібліотеки досить часто. Задоволена комплектуванням фондів. Бібліотеки нащого міста виходять на сучасний рівень обслуговування використовуючи сучасну техніку та безкоштовний доступ в Інтернет. В попередньому коментарі писали, що книги нікому читати?... Про це могла написати людина , яка деградує серед нашого суспільства. Адже книгу незаміньть ні комп'ютер, ні інші сучасні технології.
психолог Показати IP 2 Жовтня 2012 11:01
Ввечері завжди читаю книги. Це як пігулка снодійного без якої ніяк.
користувач бібліотеки Показати IP 2 Жовтня 2012 13:47
Користуюся бібліотекою свого району дуже давно.Завжди тут людно, цікаво проводиться популяризація книги. Якби не бібліотека я б не мала себе куди діти.
студентка Показати IP 2 Жовтня 2012 15:11
Я дивуюся коментарям "професора",а ви самі прочитали хоча б одну книгу?Я постійна читачка бібліотеки свого мікрорайону і користуюся послугами бібліотеки ще з дитинста.Ви бачили скільки дітей ходить до бібліотек не тільки почитати,а просто поспілкуватись ,пограти ігри?Ціле літо вони не вештались вулицями безцільно,а з користю провели канікули!
читач бібліотеки Показати IP 2 Жовтня 2012 15:44
Користуюся бібліотекою дуже давно,бо тільки з книгою можна цікаво провести своє дозвілля і тому моя всім порада частіше заходьте у бібліотеки.
Людина Показати IP 2 Жовтня 2012 20:58
Шановний проффесоре! Критикувати Ви вмієте гарно, але я все-таки раджу Вам зайти до бібліотеки і заглянути в словник з скількома ф пишеться дане слово і буде кому читати книги,і заодно, Ви скористуєтесь послугами бібліотеки.
перехожий Показати IP 3 Жовтня 2012 10:19
Скільки простих людей в місті можуть дозволити собі придбати книгу чи передплатити газету або журнал за власні гроші? Мені здається це дуже дороге задоволення в наш час. Простіше та дешевше користуватися бібліотекою. А кому як проводити свій вільний час-це особиста справа кожного. Барів в місті Луцьку в сотні разів більше ніж бібліотек , так званих "ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ" кафе теж вистачає. Головне щоб був вибір, а як писав великий класик : "У кожного своя доля і свій шлях щирокий". Бібліотеки були завжди, у всі часи, починаючи від Ярослава Мудрого. Часи були різні. Можливо комусь вигідна нечитаюча нація? Чи не запізно звертатися до бібліотеки аж на першому курсі? Невже оцінки куплені в школі?
ліна пенсіонерка Показати IP 3 Жовтня 2012 10:52
а я без книги не можу прожити і дня, хоча і не переливки нам зараз пенсіонерам тож слава Богу що ще не позакривали чи не викупили бібліотеки наші багатії, а ще в моїй бібліотеці є компютер то можу поговорити в скайпі з далекими родичами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus