USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

На весняне рівнодення на Волині відтворять давній обряд

18 Березня 2015 09:44
На базі експозиції просто неба «Козацький зимівник» Музею історії сільського господарства Волині-скансен у неділю, 22 березня відтворять давнє обрядодійство - «Весна іде – мир несе!».

В програмі дійства:

- Інтерактивне обрядодійство – зустріч Весни, весняного бога Ярила;

- Катання на конях;

- майстер-класи українських ремесел та козацьких бойових мистецтв;

- частування кулішем;

- спілкування з Природою.

Початок о б 11 годині.

Весняне рівнодення на сьогоднішній день вважається одним із самих цікавих і унікальних явищ природи. Потрапляє воно на кінець березня 21-22 числа, коли Сонце переходить з південної півкулі в північну.

У цей день світло і темрява розділяються порівну, по 12 годин. Вже в наступні години і дні подовжуватиме тривалість світлового дня аж до 21 червня – дня літнього сонцестояння.

Вважалося, що саме з цього дня починаються поновлення в природі: перший весняний грім, набухання бруньок на деревах, буйне проростання зелені.

Рівнодення – це не тільки астрономічне явище, але і важливий період року в культурі різних народів. Здавна саме цього дня наші предки святкували настання весни, які були сповнені важливим сакральним змістом - перемоги світла над пітьмою, пробудження всього живого і початку нового життя. Це свято ще називали святом Ярила - на честь бога Сонця, кохання та весняної родючості.

Телефон для довідок: (0332) 709375, 0503788524 (дирекція).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Semper Показати IP 18 Березня 2015 19:49
А потім "християни" обізвали це святом Пасхи (Великдень)... І тішаться, аж спиваються!
РОБІТНИКИ І ПЕНСІОНЕ Показати IP 18 Березня 2015 23:43
коли клята воровська бандитська (куля***бна)влада проведе індексацію заплат і пенсій та поверне вкрадені владою заощядження вкладникам ощ.банку урср??? ЩО-О, АПЯТЬ ПАПІРЄДНІКІ ВІНОВАТИЄЯ? ГАНЬБА ВОРОВСЬКІЙ ВЛАДІ!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus