USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Ми приїхали не як туристи, - французи про Луцьк

19 Квітня 2012 15:21
Рятувальники з Франції, які впродовж декількох днів ділилися досвідом з луцькими пожежниками і медиками щодо надання невідкладної допомоги, завітали до міської ради.

Зустріч з луцьким мером Миколою Романюком відбулася 19 квітня.

Мер подякував делегації за візит і допомогу, яку вони надають луцьким медикам і рятувальникам, а також запитав, чи сподобалося у Луцьку французам. Ті відповіли, що задоволені гостинністю волинян і помітили, що місцеві фахівці зацікавлені обмінюватися досвідом, вдосконалювати свої вміння і навички.

«Ми віримо, що теж змогли зі свого боку принести щось корисне людям, з якими тут співпрацювали. Наразі думаємо про те, якими будуть наші наступні спільні проекти» - зауважив керівник центру тренінгів пожежників округу північного Страсбургу Джоел Гросс.

У відповідь на зауваження начальника відділу охорони здоров'я Луцької міськради Федора Кошеля про те, що представники делегації майже не відпочивали цими днями, а хотіли щонайбільше працювати, Гросс відзначив: «Ми приїхали не як туристи, а щоб зрозуміти, як працює система надання невідкладної допомоги в Україні. І ми отримали цю інформацію».

Неоціненним для луцьких медиків назвав здобутий під час спільних тренінгів досвід головний лікар станції швидкої медичної допомоги Олег Куц. «Ми побачили як вчаться наданню першої допомоги у Франції, яка там система. Їхній досвід нараховує більше 10 років, а в нас на Волині – рік-два. В нас це - фактично період становлення» - наголосив Куц.

По завершенні зустрічі французьким рятувальникам Микола Романюк вручив сувеніри з символікою міста.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus