USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Луцькі школи перед 1 вересня: з фонтанчиками і натяжними стелями

16 Серпня 2012 17:47
Навчальні заклади Луцька загалом готові до початку нового навчального року. Невирішеними залишаються лише питання ремонту дахів і заміни мереж водо- та теплопостачання у деяких дитсадках і школах.

Про це під час засідання виконкому Луцької міськради 16 серпня відзвітував начальник управління освіти міськради Олег Гребенюк.

Зі слів посадовця, освітяни загалом дбають про належний стан приміщень і матеріально-технічної бази закладів, водночас, поліпшувати умови, в яких навчаються діти, допомагають і батьки.

Так, зауважив головний освітянин міста, на вимогу і за приписами санстанції в усіх навчальних закладах Луцька працюють питтєві фонтанчики, останній з яких встановили цього року в ЗОШ №15. Економно витрачати воду у фонтанчиках допомагає спеціальне обладнання за допомогою якого можна перекрити воду, якщо немає потреби використовувати її для пиття.

Гребенюк розповів також про усі види ремонтних та інших робіт проведених у навчальних закладах обласного центру в межах підготовки до нового навчального року. Мова про ремонти стоматологічних та медичних кабінетів, харчоблоків, їдалень, заміну холодильників, плит для приготування їжі, кухонних меблів, косметичні або й капітальні ремонти класних кімнат, спортзалів, актових залів, заміну вікон, облаштування роздягалень, душових кабін. «Встановлюються натяжні стелі, що мають естетичний красивий вигляд», ‒ додав посадовець.

Як зауважив перший заступник міського голови Святослав Кравчук, важливо, що впродовж літа прибраними й доглянутими були території навколо навчальних закладів, зокрема, шкіл.

Загалом на ремонти приміщень шкіл, за словами Гребенюка, витрачено майже 3 мільйони гривень залучених коштів. Приблизно стільки ж на ремонти приміщень дитсадків. «…За рахунок спонсорських коштів було придбано і встановлено у 23 навчальних закладах спортивне тренажерне обладнання, 4 тенісні столи, проводяться роботи з відновлення душових кімнат при спортивних залах в НВК №24, 26, замінено вхідні двері та вітражі центрального входу гімназії №18 на загальну суму 1 мільйон 380 тисяч гривень та здійснено промивку системи опалення в гімназії №21 імені Михайла Кравчука», ‒ повідомив чиновник.

Він також додав, що з міської скарбниці на підготовку шкіл, дитсадків і позашкільних закладів до нового навчального року витрачено більше 3 мільйонів 350 тисяч гривень.

Тим часом, зі слів Гребенюка, є й проблемні моменти у підготовці до нового навчального року: «Велика потреба в завершенні робіт з заміни труб водопостачання і теплопостачання. Ремонт дахів. Необхідність гідроізоляції у школах №12 і №3».

Луцький міський голова Микола Романюк доручив головному освітянину Луцька проаналізувати, у яких навчальних закладах дахи треба відремонтувати нагально, і пообіцяв винести на розгляд депутатів питання про виділення на цю потребу коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus