USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Луцькі рекламісти воюватимуть з міськрадою?

15 Серпня 2012 17:21
Підприємці Луцька, які володіють великими рекламними щитами на території міста, невдоволені рішенням муніципалітету про збільшення вартості оренди комунальної землі для них майже в 2 рази. В мерії пропонують знайти компроміс, який задовольнить і владу, і бізнес.

Про це йшлося 15 серпня під час зустрічі бізнесменів та керівників мерії.

Так, бізнесмен Павло Циплюк висловив думку, що січень-лютий 2013 року будуть кризовими для рекламістів, тому збільшувати ціну не можна, щоб підприємства назбирали «запас на зиму».

Натомість директор ТзОВ «Факторія» Світла Свирида нарікала на те, що кількість рекламодавців зменшується. «Заборонили рекламу алкоголю, цигарок…», - зауважила вона.

І, хоча, на її думку, політична реклама восени забезпечить прибутки, але в листопаді та взимку бізнес буде вкрай важко «втримати на плаву». Мовляв, значно зменшиться кількість замовлень.

На це перший заступник міського голови Святослав Кравчук сказав підприємцям, що в першому півріччі 2012 року в обласному центрі з’явилося 32 нових білборди. «Тоді як в 2011 поставили 26. Тобто кількість площ не зменшується, а зростає», - відзначив посадовець.

Бізнесмени ж пригадали віце-меру, що навесні в центрі Луцька знесли 8 великих рекламних щитів. Також вони додали, що нині вигідніше домовлятися з приватними власниками землі в місті або встановлювати білборди в селах, які розташовані на межі обласного центру.

Окрім цього, підприємці стверджували, ніби після виборів та збільшення вартості оренди землі багато рекламних щитів стануть нерентабельними і їх доведеться знести.

Тож вони резюмували, що нові ціни лише зменшать прибутки міської казни. Мовляв, частина білбордів зникне, а для нових шукатимуть інші місця.

А один з бізнесменів, навіть, припустив, що декого з рекламістів нібито хочуть «викинути з ринку», аби викупити їх площі. «До мене вже дзвонили з пропозицією купити бізнес», - зауважив він.

Зрештою, майже всі підприємці погодилася на збільшення вартості оренди, але просили зробити це поетапно. Дехто вважав, що перший етап має розпочатися в січні 2013 року, а інші говорили про березень. Мовляв, навесні наступного року вони зможуть спрогнозувати фінансовий рік та визначити наскільки більше зможуть платити місту.

Насамкінець Святослав Кравчук запропонував рекламістам протягом 10 днів надсилати в мерію пропозиції щодо того, як потрібно провести процедуру здорожчання оренди комунальної землі під великими рекламними щитами.

На його думку, в ситуації, яка склалася, потрібно знайти компроміс. «Щоб була вигода і для міста, і для вас», - відзначив посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Чеширский Кот Показати IP 15 Серпня 2012 17:24
Сдам место для рекламы на кончике хвоста.
Володимир Показати IP 15 Серпня 2012 18:34
А кому потрібні ці білборди? Хіба самим заявникам. Народ на них не реагує!!!
реклама Показати IP 15 Серпня 2012 20:00
Можу носити брендові речі за чужий рахунок для реклами.
Василь Показати IP 15 Серпня 2012 20:52
Зас*али рідне місто тими щитами. Вже й краєвидів не видно за тим лайном що на них розміщуть.
Ха! Показати IP 16 Серпня 2012 09:22
А скільки вартує розміщення рекламної площини на білборді? Хто знає?
555 до Ха! Показати IP 16 Серпня 2012 13:13
Цікавився цим 2 роки тому, тоді було від 400 до 2800 грн. за місяць, залежно від місця (це було не в Луцьку). Плюс поліграфія...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus