USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Луцьк просить допомоги в боротьбі з алкоголем

29 Березня 2012 17:07
Вилучення поняття «слабоалкогольний напій» та заборона розміщення реклами алкогольних напоїв на тимчасових спорудах допоможуть місцевій владі ефективніше боротися з «алкогольними» проблемами.
Про це йдеться у зверненні депутатів Луцької міськради до парламенту, Кабміну та Президента України щодо ситуації з продажем алкоголю та тютюну, яке вони прийняли 29 березня.
Керівництво України просять не стояти осторонь проблеми, пов’язаної зі продажем спритних, слабоалкогольних напоїв у нічний час, «підпільною» реалізацією цих товарів підліткам та дітям, продажем алкогольних напоїв у тимчасових спорудах для провадження підприємницької діяльності.
Водночас у зверненні депутати вказують на те, що нині на обліку обласного наркодиспансеру перебуває 14,2 тисячі осіб, з яких 12,7 тисячі – алкозалежні. У 87% випадків домашнього насильства конфлікти виникали саме через причину зловживання спиртним кимось з членів сім’ї.
Також одним із кроків міської ради щодо сповільнення росту алкогольної залежності, особливо у молодіжному та дитячому середовищах, стало рішення ради від 20 квітня 2011 року, яким заборонено продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів: в об’єктах торгівлі (крім закладів ресторанного господарства), розміщених в радіусі 100 метрів від головного входу у приміщення загальноосвітніх навчальних закладів; у стаціонарних магазинах, які вбудовані у житлові приміщення, тимчасових спорудах торговельного призначення для здійснення підприємницької діяльності (в тому числі торгівельних павільйонах на зупинках громадського транспорту) з 22:00 до 08:00 (крім продажу тютюнових виробів).
Натомість обранці громади просять внести зміни в деякі Закони України, які регулюють продаж спирту, алкогольних, слабоалкогольних напоїв. А саме вилучити поняття «слабоалкогольний напій» та добитися визнання права міської влади самостійно вирішувати питання обмеження продажу алкогольних напоїв в магазинах, супермаркетах, тимчасових спорудах для провадження підприємницької діяльності.
Насамкінець депутати пропонують внести зміни до Закону України «Про рекламу». Зокрема, заборонити розміщення реклами алкогольних та слабоалкогольних напоїв на тимчасових спорудах для провадження підприємницької діяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
жо Показати IP 29 Березня 2012 19:24
Бояться самі...Алкоголіки...
ПРОТИ алкоголю!!! Показати IP 30 Березня 2012 01:44
той, хто хоче випити - завжди знайде алкоголь!!! і те, шо зменшити чи заборонити рекламу спиртних напоїв не змінить НІЧОГО!!! я б штрафувала всіх п"яних, які лазять серед білого дня по вулицях, п"ють в під"їздах, парках...я б взагалі тих алкоголіків посилала на якісь виправні роботи, ізолбовувала б їх від нормальних людей... нашому народу і ядерної зброї не треба, він і сам себе знищить!!! АЛКОГОЛЬ - повільна зброя масового знищення!!! Люди деградують самі не розуміючи того... Я мрію, шо колись буде існувати тільки медичний спирт, і тільки в медичних цілях!!!
бу Показати IP 30 Березня 2012 10:05
наши луцкие депутаты взяточники хотя взяток побольше!!!!всё им мало мудакам.кравчук их вождь и учитель!!!мля кто их выбирал?лучани не видитесь на этот обман. здоровье наших детей их волнует в последнию очередь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus