USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Купальний сезон у Луцьку розпочнеться 1 червня

18 Травня 2012 16:11
У Луцьку та Луцькому районі розпочали підготовку до купального сезону, також «зайнялися» перевіркою рекреаційних об’єктів. Зважаючи на кілька тривожних сигналів про аналіз води у 2011 році, водойми Волині цього літа будуть під пильним наглядом санлікарів.
Про це повідомляє радіо FM Галичина.
Санітарно-епідеміологічна станція Луцька та Луцького району проводить лабораторний контроль якості води у відкритих водоймах та місцях масового відпочинку населення. До слова, у Луцьку існує тільки один міський центральний пляж на березі річки Стир ‒ у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Площа – майже 2 з половиною гектари.
Свого часу у Луцьку працював ще й пляж водоймища Теремно.
Проте міськрада, за словами працівників СЕС, вирішила, що для лучан достатньо й одного пляжу. Решту ж, за розпорядженням міської ради, називають місцями масового відпочинку населення. Це й водойми у парку 900-річчя Луцька та гідропарку річки Стир на вулиці Гнідавській, ставкове господарство в селі Григоровичі, берег річки Стир у селищі Маяки, річка Сапалаївка у Липинах і табір Сонячний у селищі Гаразджа.
«У Луцьку визначено тільки один пляж. Двічі на місяць, в період купального сезону, проводиться відбір проб води на фізико-хімічні та бактеріологічні дослідження. І потім СЕС пише рекомендаційні листи – купатися не бажано, радимо тільки засмагати», ‒ розповів помічник лікаря-гігієніста з комунальної гігієни Луцької міськради СЕС Володимир Сапронов.
Минулоріч на міському пляжі СЕС двічі виявляла підвищений вміст лактозо-позитивної кишкової палички. Санітарні лікарі запевняють, що це не так страшно, оскільки вода у річках проточна, тож наступні аналізи та тести показують нормальні результати.
Опісля підготовчих робіт санлікарі винесуть вже остаточне рішення щодо стану води та пляжу і по тому офіційно відкриють купальний сезон у Луцьку.
«Перша перевірка проводилася вчора. Нами наданий припис у департамент ЖКГ на підготовку пляжу. За тими недоліками, що ми їх виявили, треба очистити вбиральню та прибрати сміття. 24 травня комісія збирається ще раз, а 1.06 – офіційно відкриваємо пляж», ‒ розповідає помічник лікаря-гігієніста Володимир Сапронов.
Закриття купального сезону заплановано традиційно на останній день літа.
Нині ж на центральному пляжі Луцька вже розпочали роботи з благоустрою ‒ розчищають берег, відновлюють та фарбують пляжне обладнання і домовляються про забезпечення патрулювання міліції в цій зоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Теремнівський пляжник... Показати IP 19 Травня 2012 16:21
Слава Богу, що в когось розум був Теремнівську штучну гнилючку закрити, як пляж, мло того, що проточність води там примітивно мала, так її загальмували ще одним ставком на садибі за "ЧЕРВОНИМИ САДИБАМИ". Гідрологи знають які це наслідки... Саме жахливе, що вота тече попри кладовищенськими землями і вній може бути не тільки те що виявляє санстанція в СТИРЮ... Від трупного яду, до любої ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus