USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Конфлікти лучан через землю вирішують депутати

17 Липня 2012 18:18
Лучани, поміж якими виникли конфліктні ситуації через земельні ділянки, звернулися по допомогу до депутатів Луцької міськради.

Члени земельної комісії міськради під час засідання 17 липня слухали скарги мешканців міста й радили, як вчинити, аби конфлікт вичерпався.

Як пояснив обранцям громади начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала, в усіх випадках основна проблема полягає в тому, що через незгоду суміжного користувача проект рішення заявника не може потрапити не розгляд депутатів під час сесії. Як наслідок, користування земельною ділянкою не узаконюється.

Так, мешканці декількох будинків, що на вулиці Замковій, уже декілька років поспіль претендують на земельну ділянку розміром приблизно 0,02 гектара. Оскільки одна з родин користувалася цією ділянкою раніше, але без документування факту користування, то її представник запропонував членам комісії віддати ділянку в оренду саме йому.

Утім, лучанин, який мешкає по сусідству, також вирішив, що хоче взяти в оренду цю земельну ділянку. Отже, виник конфлікт.

Просити допомоги у депутатів прийшли й представники інших родин, які також не проти стати тимчасовими власниками цієї землі.

Як зауважив голова комісії Володимир Никитюк, усі сторони цього конфлікту мають однакове право претендувати на те, щоб орендувати ділянку.

Зрештою, депутати запропонували людям самостійно розділити ділянку порівну й виготовити відповідну документацію, погодити її в управлінні земельних ресурсів і винести на розгляд сесії обидва проекти.

Якщо ж так не станеться і люди не домовляться, депутати припустили, що на цій ділянці буде сквер і вона не дістанеться жодному з претендентів.

Загалом під стінами кабінету, де тривало засідання комісії, зібралося понад два десятки лучан зі схожими проблемами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus