USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

«Кодекс водія маршрутного таксі» - скоро у Луцьку

19 Березня 2013 13:59
На Волині водіїв маршруток хочуть змусити обслуговувати пасажирів «за кодексом».

Про намір створити нормативний документ, що регулюватиме поведінку водіїв таксі та громадського транспорту, зокрема маршруток, оголосили під час презентації проекту «Кодекс водія таксі та маршрутного таксі» 19 березня президент Інституту Підтримки та розвитку Громадських ініціатив Петро Лавринюк та депутат Луцької міської ради Роман Романюк.



Розробники проекту хочуть, щоб у майбутньому «Кодексом водія» керувались водії не тільки обласного центру, а й Ковеля, Нововолинська та Володимир-Волинського. Така практика, на думку Лавринюка, зробить Волинь привабливою для туристів з інших областей та країн.

«Ми рухаємося в Європу і прагнемо відповідних стандартів життя, але часто поведінка та рівень культури, м’яко кажучи, не дотягує до прийнятих в усьому світі норм. Сутички та словесні перепалки водіїв з пасажирами можна почути чи не кожного разу, коли їдеш в громадському транспорті. Нецензурна лексика, гучні особисті розмови по телефону, відмова перевозити людей із документами, що дають їм право н безкоштовний проїзд – все це стало нормою для водіїв, які не зважають на те, що в салоні їх транспортного засобу знаходяться люди різних вікових категорій, в тому числі, і діти», - поділився враженнями Лавринюк.



Роман Романюк, своєю чергою, розповів, що розроблені правила поведінки для водіїв, обговорюватимуть на громадських слуханнях, щоб почути думки з двох сторін, адже пасажири теж часто зловживають терпінням «маршрутчиків». За його словами, варто зробити все, щоб пропозиції та нарікання волинян на якість транспортних послуг врахували у місцевих радах під час проведення тендерів на перевезення та прописали у вимогах до учасників конкурсу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Прохожий Показати IP 19 Березня 2013 18:21
Заберите у маршрутчиков , наконец , приемники - магнитолы !!! Задрали FM-овским гноем !!! Почему я должен это слушать ?!! Водитель маршрутки в среднем имеет 4 - 5 классов образования (по совіцкім меркам) и он выступает в роли культурного просветителя ????? Не хочу ! Вырвать все гучномовці из маршруток , наконец ! Куда смотрит "Свобода" ?
Семен Показати IP 19 Березня 2013 19:09
Да. Как у Верховной рады. С них надо взять пример.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus