USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Дорожники за власний кошт відремонтують розбиті шляхи. ФОТО

9 Квітня 2013 14:05
Покриття волинських доріг, відремонтованих у 2012 році, перевірятимуть на якість та довговічність.

Керівників підрядних підприємств, які виконували ремонтні роботи на ділянках, де асфальт «розтанув» разом зі снігом, змусять переробити об’єкти згідно гарантійних умов, за власний кошт. Доки брак не буде поправлений, нових об’єктів цим підприємствам не дадуть.

На цьому під час наради з питань ремонту автомобільних шляхів державного і місцевого значення та доріг комунальної власності наголосив заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Башкаленко 9-ого квітня.

За його словами, у цьому році адміністрація дуже жорстко контролюватиме підрядників, які планують освоювати кошти з державного та місцевих бюджетів.

«Якщо брак, виявлений на минулорічних об’єктах, не буде усунутий, на нові об’єкти не варто розраховувати», - заявив посадовець.

Зауважимо, нещодавно на адресу редакції «Волинських новин» надійшов лист депутата Ратнівської селищної ради Валентина Муковоза, який стурбований станом ділянки дороги по вулиці Каштановій, що у селищі. Він надіслав фото, на яких видно, що дорога, на якій робили капітальний ремонт, не прослужила і року.

За словами депутата, минулого року 26 квітня 2012 року з державного бюджету затвердили субвенцію в розмірі 72,9 тисячі гривень на капітальний ремонт мостового переходу в селищі Ратно через річку Прип'ять по вулиці Каштановій протяжністю 75 метрів. Об’єкт завершили до 9 травня 2012 року.

«На сьогоднішній день зрозуміло, що ці роботи проведено вкрай неякісно, таке враження що замість асфальту вкладалась проста земля, оскільки добре видно, як легко у цьому асфальті вода робить маленькі струмочки і стікає в пониження. Зараз лід розтанув і стало видно, що асфальт, що був покладений минулого року, фактично перетворився на пральну дошку», - обурюється ратнівчанин.

Кореспондент «Волинських новин» зясувала, що ремонтні роботи дорожнього покриття на згаданій ділянці виконувало ковельське підприємство ТзОВ «Кодет». Керівник установи Андрій Толстокоров телефоном повідомив, що вони знають про нинішній стан об’єкту та готові за власний кошт відремонтувати пошкодження. Такі роботи у Ратно планують завершити до 9 травня цього року.

За словами заступника голови ОДА Олександра Башкаленка, нині проінспектовані понад 60% минулорічних об’єктів на автошляхах області, які фінансувались з обласного бюджету та за рахунок субвенції державного бюджету. Всі недоліки та брак виконавців ремонтних робіт, за його словами, зобов’яжуть ліквідувати у найближчі терміни.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
поліщук Показати IP 9 Квітня 2013 14:58
В нас не буде якісного поркриття дороги до тієї пори, поки ті хто його ложить небуде відповідати рублем за якість зроблених робіт. Повинна гарантія, але вона можновладцям не потрібна, адже ремонти доріг ( як і любі ремонти, знаю на власному прикладі) це золоте дно для відмивання грошей.
Поліщуку до поліщук Показати IP 10 Квітня 2013 00:14
Якщо рублем, то толку не буде. Треба гривнею. І це вже давно час пам’ятати.
D Показати IP 9 Квітня 2013 16:13
А Перемоги хто буде ремонтувати?
Олександр Показати IP 9 Квітня 2013 18:22
Ще б на вул.Гірну заїхали -побачили ,що вийшло з того як осінню зробили.....
qweweterty Показати IP 9 Квітня 2013 19:15
нехай влада дуже жорстко контролює начальників які ремонтують дороги. а то у нас дороги незробені, а хати і біля них ростуть
Патріот Показати IP 9 Квітня 2013 22:37
І гроші раптом з"являться у дорожників....... Звідки?
Ратнівчанин Показати IP 19 Травня 2013 22:50
А Муковоз таки молодець. Так дістав Кулика з тою дорогою, то той мусив відремонтувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus