USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Для луцького кінотеатру шукатимуть інвестора

29 Квітня 2011 11:56
Луцьке комунальне підприємство «Кінотеатр «Промінь» шукатиме потенційного інвестора, який би був готовий вкладати гроші у кіно та концерти.

Про це йшлося під час засідання міського виконкому 29 квітня.

Зокрема, заслухавши звіт про роботу підприємства його керівника Костянтина Пантіка, міськвиконком своїм рішенням доручив розробити протягом місяця інвестиційну пропозицію.

За словами Пантіка, аби кінотеатр почав отримувати гарні прибутки і був цікавий глядачеві, необхідно замінити відео-, звукове обладнання та екран.
Нині власними силами підприємство зробило фойє, замінило підвіконня та плитку. На зміну інфраструктури – стільців, сцени, гримерок – кошти надійдуть на переконання Пантіка після заміни апаратури на більш якісну і сучасну, коли з’явиться більше глядачів.

Директор підприємства зазначив, що мінімальна сума для цих витрат – 300 тисяч гривень, що викликало неабиякий скепсис членів виконкому. Наприклад, за підрахунками Лариси Соколовської сума повинна перевищувати мільйон, а мер згадав, що на заміну світлової і звукової апаратури у Волинському драмтеатрі імені Тараса Шевченка витратили 2,5 мільйонів гривень, за які розраховувалася область декілька років.

У бюджеті міста таких грошей немає, тому, на переконання Романюка, потрібно шукати інвестора, створивши, як варіант, спільне підприємство: комунально-приватне. Однак, в жодному випадку не здавати кінотеатр в оренду.

Лариса Соколовська нагадала, що попередній інвестор – ТзОВ «Лучеськ-ТВ» - нині боргує місту за оренду 2,4 мільйона гривень. Вже й ніби рішення усіх судів є, однак грошей «не видно».

Член виконкому Юрій Циганюк зазначив, що якщо рішення не приймати нагально – приміщення дійде до жалюгідного стану. Нині зі слів Пантіка підприємство отримало за останні сім місяців 254 тисяч гривень доходу, переважно від оренди. З демонстрації фільмів воно отримує 10 тисяч гривень в місяць.

Однак, за зауваженням члена виконкому Володимира Гунчика доручати комунальному підприємству пошук інвестора не варто, а доцільніше публічно оголосити конкурс.

«Комунальне підприємство не зацікавлене в пошуку інвестора, вони будуть жити, гасити заборгованість, міняти дві штучки плитки, поки те приміщення не помре. Повинні бути розроблені умови для залучення структури для інвестицій, але треба озвучити ті умовити і їх опублікувати, і люди бізнесові, які проявлять інтерес – будуть звертатися», - каже Гунчик.
Гунчик вважає, що для підприємців найприйнятнішим і цікавим варіантом буде володіння 74,99% відсотками акцій спільного підприємства з умовою, що місто залишає майно у комунальній власності. Комунальному підприємству в такому випадку залишиться 25,1% - цієї суми достатньо аби контролювати видатки і прибуток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Cinema Показати IP 29 Квітня 2011 14:31
А фільми в "Промені" крутять лецензійні? Це ж треба так, на рівному місці, з фільмів викачаних з инета косити капусту ... Та під суд їх потрібно! Таке тільки в нашій країні можливо! :)
людмила Показати IP 29 Квітня 2011 20:05
Для чого інвестор. Депутат Шиба, заступник міськголови Соколовська терміново повинні вирішити питання про повернення Зелінським боргу за оренду кінотеатру в сумі 2 400 000 гривень ! І не потрібно буде ніякого інвестора. Не поверну - всі троє - за грати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus