USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Дільниці Луцька вже підготували до виборів

19 Жовтня 2012 17:13
Виборчі дільниці та приміщення для голосування забезпечені всім необхідним обладнанням та інвентарем.

Про це повідомила начальник організаційного відділу Луцької міськради Олена Закрижевська під час засідання Луцького міськвиконкому 19 жовтня.

За словами Закрижевської, підготовка дільниць до виборів знаходиться на належному рівні. Зокрема, на дільницях визначили, де знаходитимуться приміщення для голосування, а виборчим комісіям надали декілька робочих кімнат.

Задля забезпечення роботи ДВК їм надали всі необхідні матеріали та інвентар, які не змогли надати керівники установ, де заходяться виборчі дільниці. Зокрема, за кошти з міського бюджету придбали сейфи, телефонні апарати, державні прапори та вогнегасники. Окрім того, 30 тисяч гривень з міської скарбниці виділили на ремонт трьох приміщень ДВК, які знаходяться у Волинській обласній бібліотеці для дітей та двох спортивних клубах «Білий м’яч» і «Стріла».

Однак, Закрижевська розповіла і про деякі проблеми із матеріально-технічним забезпеченням ДВК. Зокрема, не всі приміщення, де знаходяться виборчі дільниці, обладнані пандусами. Окрім того, у деяких установах функціонує пропускний режим. Зокрема, це стосується ЗАТ «Луцькавтодор», ‒ зазначила Закрижевська.

До того ж, виникають проблеми із забезпеченням освітлення доріжок і під’їзних шляхів до приміщень ДВК, які знаходяться у приміщеннях луцького РАЦСу, дитячої художньої школи та обласної бібліотеки для дітей.

Тож, щодо цього керівникові ДКП «Луцьксвітло» дали завдання забезпечити принаймні у день виборів безперебійне постачання електроенергії на під’їзних шляхах до приміщень виборчих дільниць.

Окрім цього, директорам Луцької міської філії ПАТ «Волиньобленерго» та ДКП «Луцьктепло» направили листи щодо забезпечення приміщень, у яких працюють виборчі комісії, електроенергією та теплопостачанням у період виборчого процесу.

Наразі теплопостачання відсутнє в одному з корпусів Східноєвропейського університету імені Лесі Українки на вулиці Винниченка, 30. Однак, подати тепло у приміщення мають до 22 жовтня. Мовляв, початок опалювального сезону відклали через потепління.

За словами Закрижевської, на всіх 73 дільницях у Луцьку уже встановили системи відеоспостереження, за допомогою яких контролюватимуть законність виборів народних депутатів України. А для голів ДВК провели навчання щодо роботи із відеокамерами. До того ж, 17 жовтня роботу систем відеоспостереження протестували на загальнонаціональному рівні.

Щодо забезпечення виборчих комісій транспортом, посадовець розповіла, що ці послуги надаватиме один із міських перевізників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus