USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Чиновників покарали через «помийницю» у Старому місті

15 Травня 2012 15:05
Одна із причин засмічення території державного історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» - бездіяльність посадових осіб управління культури і туризму Волинської ОДА, які нібито не здійснювали нагляд за заповідником в цій частині.
Про це повідомляє ВолиньТаймс.
Луцька прокуратура зацікавилася, чому історико-культурний заповідник потопає у смітті. Адже охоронна територія історичної перлини Волині за багато років стала справжнім полігоном для різноманітних відходів. Це підтвердили ініційовані Громадською Радою Волині прокурорські перевірки, до яких було залучено спеціалістів Державної екологічної інспекції та санітарно-епідеміологічної служби. В результаті – підтверджено «наявність стихійних сміттєзвалищ на території Державного історико-культурного заповідника міста Луцька, а саме на вул.. Драгоманова, 15, 17, Караїмській, 2, 16, 30, Конзелевича, 5, Галшки Гулевичівни, 6, 12а, Базарна, 8».

Також у межах природоохоронної зони річки Стир на території заповідника виявлено масове забруднення прибережної смуги побутовим та будівельним сміттям.
Втручання прокуроратури змусило департамент ЖКГ Луцької міської ради прибрати територію заповідника та ліквідувати створені тут стихійні сміттєзвалища.
Прокуратура також констатувала одну з причин такого стану – бездіяльність посадових осіб управління культури і туризму ОДА, які нібито не здійснювали нагляд за заповідником в цій частині.
За недотримання вимог природоохоронного законодавства осіб, винних в порушеннях санітарних норм, було притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно до статті 42 Кодексу України про адмінправопорушення.

Нагадаємо, організатори акції «Зробимо Луцьк чистим» під час підсумкової прес-конференції констатували: найбільш загидженим у Луцьку виявилося саме Старе місто. Сміття, зібране там, вантажили на машини аж до шостої години вечора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вася Показати IP 15 Травня 2012 15:42
Ото самі нас..ли, то нехай в тому гав.і і живуть. Притягувати до відповідальності прокуратурі треба мешканців, те бидло. Це ж не з Любешова їм привезли.
007 до Вася Показати IP 15 Травня 2012 17:20
100+++, того що у не не шукають винуватих, а крайніх
луцьк Показати IP 15 Травня 2012 17:05
а що чиновники то все позагаджували- то зробило те бидло яке живе у такому місці і не розуміє що воно там зайве. знайти власників того мотлоху не так вже і важко- вони в декількох метрах від тих куп .
колюня Показати IP 15 Травня 2012 21:52
напевно! бо-все народне -все моє!під ноги кидати .в ліфті плювати .і сміття викидати за межі свого паркану! нехай прибирає той хто за це одержує зарплату .і звичайно є хтсь винний якщо брудно!
111 Показати IP 16 Травня 2012 10:47
після покарання чиновників ті напевне мають підняти свою с...у і піти взяти за те ж місце тих хто смітить
піжон Показати IP 16 Травня 2012 11:13
незаконні забудовники живуть в срачі-вони і бидло-про себе не думають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus