USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.62 10.77

Бізнесмен хоче впорядкувати територію поблизу Стиру

23 Січня 2013 15:36
Волинське підприємство хоче навести лад із будівлею-пусткою поблизу супермаркету «Наш край», що на вулиці Шевченка у Луцьку, і за благодійні кошти впорядкувати прибережну територію Стиру.

Про це розповів заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міськради Ярослав Матвіїв під час засідання виконкому 23 січня.

Підприємство «Волиньторгхліб» хоче розробити проект детального планування території прилеглої до вулиці Набережна та річки Стир з метою її благоустрою за благодійні кошти.

За словами Ярослава Матвіїва, на цій території може бути пішохідний міст через річку, для того, щоб було з’єднання з центром міста. «Це дуже цікава пропозиція і ми бачимо, що вони дуже багато зробили по розчищенню дикоростучих дерев на цій території», - додав головний художник міста.

Ярослав Матвіїв розповів також, що в управлінні містобудування розробили ескіз можливого варіанту благоустрою прилеглої до вулиці Набережної території.

Так, вздовж Стиру від вулиці Шевченка до Ковельської можна зробити прогулянкову доріжку, яка б освітлювалася у темну пору доби.

Окрім того, ТзОВ «Волиньторгхліб» планує зробити реконструкцію куплених підприємством корпусів ПАТ «Електротермометрія», які знаходяться у межах обумовленої території.

«І під що, ми поки що не знаємо», - зауважив головний художник Луцька. Однак, він додав, що там можуть побудувати лише те, що відповідає вимогам генерального плану забудови міста, за яким ця територія є перспективною для громадської забудови.

«Питання в тому, яка буде пропозиція по забудові і благоустрою. Це буде дуже цікаво. Наразі ж такого проекту немає», - зазначив Матвіїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанка Показати IP 23 Січня 2013 15:38
Алфьоров готовий розкошелитись - це дивно, цікаво що захоче взамін?
SET Показати IP 24 Січня 2013 08:08
Вже наробили "ділки" в минулому році на Набережній... дерева позрізали, десь "затюхали", а толку з того - рівно нуль. Чи можливо це і був благоустрій прибережної території "по-міськрадівськи"? ... Хто зна... не відомо взагалі навіщо була та чистка, якщо там і досі лежать зрізані дерева, канали не почищені, а доріжки заросли ще з тих часів як по них ходили "совєти". Громада міста втратила зелені насадження біля берегів Стиру. Хоча не скажу що там вже так гарно все росло, був звичайно і сухостій, але коли було багато верб і тополь дивилося це краще ніж зараз...
Взамін? Показати IP 24 Січня 2013 08:47
Територію і будинок!
Жителька Луцька Показати IP 24 Січня 2013 15:48
Там вже будують садиби.Одну за одною.Трохи далі, за мостом.Скоро відпочинкової зони понад Стирем в межах міста не залишиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus