USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.62 10.77

А тим часом у центрі міста. ФОТО

25 Травня 2013 15:00
Допоки учнів, за їх словами та словами їх батьків, з пів на десяту до обіду мордували на шкільних «лінійках», у центрі міста відбувались творчі дійства.
Зокрема о 10 годині розпочався обласний фестиваль художньої творчості учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

Так, кожен район представив вироби декоративно-ужиткового мистецтва.

Як кажуть гості з районів, спочатку свою, скажімо так, продукцію презентували в районному центрі, вже потім кращі роботи везли в обласний центр.

Так, дівчатка з Горохова проводили майстер-клас з малювання фарбами на склі. Кажуть, в районному центрі працює гурток. Дітки приходять двічі в тиждень.
Власне, цей майстер-клас викликав у лучан чи не найбільше захоплення і бажання долучитись.


Черговий дебют від «Волинських новин».


Окрім того, перед входом в театр на імпровізованій сцені грали юні музиканти з усієї області. Відбувся виступ-конкурс духових оркестрів області.


Такий захід, кажуть учасники, - гарна можливість показати результати тривалої роботи.
«Готувались майже три місяці до виступу», - каже юний музикант.

«Намагалися зробити так, щоб було цікаво і слухати, і дітям грати. Пробували брати мелодії із старих мультфільмів. А, знаєте, більшість із теперішніх діток тих мультиків і не пам’ятає. Тому кажу: а ти знайди в інтеренеті, подивись, будемо грати. Гарний привід згадати добрі мультфільми», - каже викладач з Нововолинська.

Додає, що їздить на це дійство вже 17-й рік. Уперше, до прикладу, бачить дівчаток з барабанами на заході. «То ж велика робота. Треба і дівчат підібріти по зросту, і барабани придбати і навчити того дефіле», - зауважує музикант.

Веселі ж дівчатка з барабанами приїхали з селища Ратне. Розповідають, інструменти їм купили два місяці тому. Наразі готові грати усюди навіть під час літніх канікул.

Окрім того, на площі охочих вчили надавати першу медичну допомогу.















Додатково.

Фестиваль проводиться щорічно, на ньому учнівська молодь презентує свою творчість в різних жанрах.
Головна мета фестивалю, кажуть організатори, - пошук обдарованої учнівської молоді, сприяння в реалізації їх творчих задумів, популяризація своєрідності народної культури, відродження місцевих традицій та народного мистецтва.

На фестивалі підбивають підсумки роботи за 2012-2013 навчальний рік. Загалом за цей період на розсуд журі було представлено 700 номерів художньої самодіяльності, в яких взяли участь понад 10 тисяч молоді.

У рамках програми фестивалю - марш-парад та огляд конкурс духових оркестрів, в якому візьмуть участь 15 колективів, а це - понад 500 учасників.

Завершився захід гала-концертом у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка, який триває з 13:30 до 16:00 год. 30 кращих учнівських колективів шкіл та позашкільних закладів презентують свою творчість. Переможці отримають відзнаки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ну-ну Показати IP 25 Травня 2013 22:22
Дякуюємо, що постфактум написали пр фестиваль.
юрій Показати IP 25 Травня 2013 23:31
Картини гарні. Я не критик, не знавець, але мені б хотілося таку картину мати вдома. А на коментарі убогих увагу краше не звертати, щоб настрій не псувати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus