USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Українець власноруч збирає кабріолети і позашляховики. ВІДЕО

27 Липня 2012 10:01
Унікальний автопарк створив ентузіаст, який мріє про економічний і дешевий український автомобіль.

Про це пише ТСН.

Маленькі економні машини, які зможе собі дозволити навіть незаможний автолюбитель, вже 30 років розробляє киянин Едуард Рудик.

Зі стін його конструкторського бюро за ці роки викотилися зо два десятки малолітражок. У модельному ряді ‒ невеличкі авто ручної роботи: «Ласка», «Бурсак». Остання розробка ентузіаста має назву «Сайгак» і вирізняється відкритим верхом, прозорими дверцятами та гучною роботою двигуна. Втім, конструктори запевняють: модель доведуть до ладу в процесі випробовувань. Пластикові деталі замінять металевими та скляними, а шумний мотор від мотоцикла замінять на тихий автомобільний.

«Оцей двигун недавно получили з Китаю. З варіатором і коробкою передач з двома режимами швидкості», ‒ пояснив студент-конструктор Володимир Куруч. Вдосконалена машина коштуватиме близько 4 тисяч доларів. Є й дешевші моделі – менш ніж за 2 тисячі доларів. У серійному виробництві було б дешевше, проте жоден український автозавод поки що братися за випуск не хоче.

Проте розробник авто віри в свою справу не втрачає і вже працює над новою моделлю. Вона матиме назву «Гайда» та буде повнопривідною. Рудик мріє, аби його творіння знайшли застосування на дорогах країни. «Щоб хоча б на одній з оцих машин їздили по місту! Оце як я пробачу, що на моїх машинках хтось купив і поїхав – ото я буду задоволений!» ‒ зізнався розробник авто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Чеширский Кот Показати IP 27 Липня 2012 12:28
Собирать бурчики в свое удовольствие - это одно, а конвейерное производство - совсем другое. Хоть один, собранный вручную пепелац, пройдет сертификацию по безопасности?
Роман до Чеширский Кот Показати IP 27 Липня 2012 19:09
Ну ланос з авео має, то чому й на цю машину сертифікат не дати?!:)
Той, хто читає до Роман Показати IP 28 Липня 2012 19:30
Перед тим, як топтпти клаву, погугліти треба трошки, щоб не виглядати... Ну, ти зрозумів. Авео в США заробив 5 зірок і є єдиною корейською машиною свого класу, хто зібрав такий врожай. Я особисто бачий Авео хетч, що зробив повну "бочку" і його двері відкривалися абсолютно спокійно. Якщо не розумієш, то поясню, що це говорить про те, що "капсула безпеки" не зазнала пошкодження і пасажири залишились живими.
Роман до Той, хто читає Показати IP 29 Липня 2012 20:37
ти менше читай, а переходь на практику, шановний читач:) Анекдоти розповідають в іншій рубриці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus