USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Іваничівська райрада: У найбіднішій країні Європи – найдорожча вартість розмитнення іномарок

10 Червня 2017 22:19
Іваничівська районна рада вимагає від уряду та Президента продовження терміну перебування транспортних засобів з іноземною реєстрацією на території України.

Відповідне звернення підготували депутати райради від УКРОПу, інформують у прес-службі волинського осередку партії.

«Після того, як 5 березня 2013 року було змінено порядок ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією та скорочено терміни перебування в Україні до 5 днів, зафіксовано чимало випадків, коли до власників автомобілів з іноземною реєстрацією застосовують штрафні санкції за «український простій». Така ситуація призводить до зростання рівня соціальної напруги в прикордонних регіонах нашої держави, до яких і належить Іваничівщина, – йдеться у тексті звернення. – В Україні найдорожче розмитнення автомобілів і найвища вартість вживаних авто в Європі. Вимоги «Євро – 5» і «Євро – 6» – не є вимогами Євросоюзу, як нам намагалась пояснити влада, що було успішно доведено активістами при розмитненні «Запорожця» у республіці Польща. Чинні норми законодавства по перебуванню вживаних авто суперечать Стамбульській Конвенції про тимчасове ввезення, прийнятій 26 червня 1990 року, до якої Україна приєдналась Законом України № 1661-ІV від 24 березня 2004 року».

Депутати Іваничівської районної ради просять вирішити дану проблему шляхом невідкладного внесення змін до чинного законодавства в частині збільшення терміну перебування на території України автомобілів з іноземною реєстрацією та приведення вартості їх розмитнення до рівня, що діє в країнах Європейського Союзу.
«Це нонсенс, коли в найбіднішій країні Європи найдорожча вартість розмитнення іномарок, а відтак, вони стають золоті. 3 тисячі доларів – це мінімальна сума митних платежів для авто на іноземній реєстрації, яка зростає відповідно до розміру двигуна. Нині у парламенті депутати від УКРОПу зареєстрували два законопроекти під номерами – 5561 та 5562, ухвалення яких нарешті дозволить сформувати цивілізований ринок вживаних авто в Україні. Впровадження цивілізованого ринку авто дасть можливість кожній українській сім’ї придбати той автомобіль, який їй по кишені», – каже голова фракції «Українське обєднання патріотів – УКРОП» у Іваничівській райраді Сергій Недбайло.
Сергій Недбайло
Сергій Недбайло
Звернення іваничівці адресували до Президента України, Кабінету Міністрів, Комітету Верховної Ради з питань Податкової та митної політики. Депутати підтримали його одноголосно.
Нагадаємо, що депутати Волинської обласної ради також ухвалили звернення до Президента України, парламенту, уряду та обласних рад щодо підтримки двох законопроектів від УКРОПу, які стосуються здешевлення процедури розмитнення вживаних автомобілів. Тим часом Петро Порошенко, перебуваючи з візитом на Волині 24 травня наголосив, що схеми безмитного ввозу автомобілів та пересування ними по Україні на іноземній реєстрації будуть ліквідовуватися. Своє чергою, на знак протесту 25 травня близько двох десятків автомобілів на іноземній реєстрації проїхали Луцьком у складі колони, вимагаючи адекватної та доступної вартості розмитнення автомобілів, привезених з-за кордону.

Довідково. За офіційними даними, українці користуються 800-ми тисячами автівок на іноземній реєстрації. За інформацією громадської організації «ЗАВТРА», таких транспортних засобів у нас – 2 мільйони.

Законопроекти 5561 та 5562 укропівці розробили спільно з із Громадською організацією «ЗАВТРА» («Західноукраїнська асоціація власників транзитних авто») та товариством «Вільні люди мають авто».

На підтримку ініціатив організували акцію «Микола Запорожець», в рамках якої відбувся всеукраїнський автопробіг.

Аби показати недолугість українського законодавства, учасники акції провели експеримент.

У Львові придбали білий «Запорожець» за 250 доларів (а це ринкова ціна разом з оформленням документів), який у Польщі оцінили у 800 доларів. Така ціна була зумовлена незвичністю автівки для поляків. За переоформлення «ЗАЗу» на іноземну реєстрацію сплатили 250 доларів. В Україні ж розмитнити запорожець назад можна лише через суд, сплативши 3000 доларів митних платежів.

Фото – із сайту Іваничівської райради
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анатоль_ Показати IP 10 Червня 2017 22:39
Шо таке Іваничі в світовому вимірі? Хто їх почує? Порошенко ж не хоче!
Анонім до Анатоль_ Показати IP 11 Червня 2017 01:10
давно пора вигнати з себе комплекс меншовартості.
Анонім Показати IP 11 Червня 2017 01:54
Хай лохи податки в державу платять .
Луцьк_F Показати IP 11 Червня 2017 11:19
Яка держава такі і податки. Не має держави нема і податків
Дмитро Показати IP 11 Червня 2017 18:15
Та підуть і нові акцизні ставки, якщо збільшити вік авто, які можна ввозити, та зменшити норму до євро4 + забрати заборону продажу протягом року. І закінчувати з іноземною автоциганщиною.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus