USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Таємна філія Генпрокуратури. Розслідування

11 Червня 2017 19:58
Після Революції гідності Україна змінила вже не одного Генерального прокурора. І тим не менше, корупційних схем від перестановок в системі все одно менше не стало. Як і раніше, боротьба з корупцією - порожній звук. Особливо, коли бачиш, на чому їздить заступник глави ГПУ - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Про таємну філію Генпрокуратури та автопарк прокурорів інформує Кримінал ТВ.

Не посоромився Матіос блиснути броньованими іномарками S-класу і мікроавтобусом з охороною у вересні минулого року в ході одного зі своїх візитів в бізнес-центр на Львівській площі в Києві, де за збігом обставин зараз працюють колишній глава ГПУ Віталій Ярема та його екс-заступник Анатолій Даниленко, який роз'їжджає на новенькому «Mercedes-Benz» виключно в супроводі поліцейського авто.

Тут же 20 грудня 2016 року журналісти помітили і самого Генерального прокурора Юрія Луценка, який під покровом ночі приїхав до свого попередника на куди більш скромних автомобілях, ніж його заступник, два з яких - «Toyota Camry».

Однак, питання, хто на чому приїхав до Яреми - другорядне. Набагато цікавіше було б дізнатися, чому в принципі вся парковка у його офісу час від часу буквально заставлена ​​автомобілями нинішнього керівництва ГПУ.

Тут може бути тільки два варіанти відповіді: Ярема або дає Луценкові настанови в розслідуванні справи втечі Віктора Януковича, або - підказує, як краще «віджимати» у людей бізнес.

І судячи з того, що свої гучні обшуки на великих українських підприємствах Генпрокуратура почала проводити саме 26 грудня, тобто, вже через шість днів після зустрічі з Яремою і Даниленко, варіант відповіді з «віджиманням» бізнесу - куди більш правдоподібний, ніж версія зі справою Януковича.

Навколо офісу Яреми (який став, як можна побачити по кількості припаркованих тут прокурорських автомобілів, таким собі тіньовим центром по «віджиманню» бізнесу), так це те, що в своїх «свідченнях» він і Луценко повністю суперечать одне одному.

Наприклад, нинішній Генпрокурор, як виявилося, їздить до свого «доброго товариша» Яреми за консультаціями в правовій сфері, так як у нього самого юридичної освіти немає. Це версія безпосередньо Юрія Луценка, який не став заперечувати свої виїзди до екс-глави ГПУ.

При цьому Віталій Ярема як патологічний брехун просто не зміг сказати журналістам хоча б щось, схоже на правду. Він не тільки спростував зустрічі з Луценком, а також навідріз запевнив, що ніяких юридичних консультацій він йому не давав, але і зовсім сказав, що на Львівській площі у нього не офіс, а «місце», де він може «посидіти і попрацювати», а прокурори, за його припущенням, просто їздять туди вночі в магазин.

"Та ні. Ну, Боже упасі. Ніякіх порад. Нічого», - це пряма цитата екс-глави Генпрокуратури. Ось ще одне цікаве висловлювання Яреми: «Може, вони в магазин приїхали? Там внизу магазин розташований».

Дійсно, все може бути. Цілком може бути, що вся Генпрокуратура час від часу їздить ночами до офісу Яреми, щоб просто скупитися в магазині. Буває і таке.

Або інший приклад. Хіба це не диво, що головний військовий прокурор країни займається не сепаратистами і зоною проведення АТО, а справами поза його компетенцією? Зрозуміло, що робить він це, щоб хоч якось утримувати свій автопарк і охорону. Не може ж його дружина-підприємець ще й техобслуговування його броньованого «Mercedes-Benz» оплачувати.

Так і у випадку з теорією екс-генпрокурора про нічний «магазині» під його офісом. У нашій країні можливо все і навіть більше.

Головне, щоб неодмінно був броньований «Mercedes-Benz». І обов'язково такий, як у Матіоса.

Адже саме це шикарне авто - прямий доказ того, як справно головний військовий прокурор працював колись на «регіоналів», а тепер з таким же завзяттям проти них же, проти «своїх», розслідує кримінальні справи. Очевидно, що з відходом нинішньої влади, «правосуддя» Матіоса торкнеться і їх. Але, звичайно ж, для цього йому потрібен його улюблений броньований «Mercedes-Benz».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus