USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Стан зупинок на Волині: 70 кілометрів контрасту

11 Квітня 2016 09:17
Зазвичай водії та пасажири основну увагу звертають на стан дорожнього покриття. А от про ступінь облаштування зупинок громадського транспорту думають лише тоді, коли доводиться довго перебувати на них. Тоді вже часу вдосталь все роздивитись, прибрати або насмітити, щось розмалювати чи зламати, або поганьбити вандалів.

Результати перевірки стану зупинок, які розташовані вздовж траси у напрямку з Любомля до Володимира-Волинського, продемонстрували журналісти інтернет-видання “БУГ”.

Маршрут розпочали із села Вишнів Любомльського району. Особливістю зупинок у Любомльському районі є те, що переважно оформлення на них патріотичне. Часто малюнки національної тематики. Хоча й сміття розкидано також чимало.
В селі Радехів на зупинці зустріли хлопця Іллю. Він розповів, що любить своє село, зараз прямує в районний центр. Ілля мріє, що коли закінчить навчання, то переїде жити до міста, бо там зручніше.
Наступна зупинка – село Штунь.
Далі по маршруту село Чмикос.
Журналістів здивувала зупинка в селі Вижгів. Про оригінальність говорить ось це фото.
На зупинці в селі Олеськ познайомилися з матір’ю, яка зустрічала дочку із навчання. Донька навчається у сусідньому райцентрі – Володимирі-Волинському.
Ставочки – ще одне село та зупинка у Любомльському районі.
На зупинці в селі Ладинь журналісти зустріли пана Василя, який приїхав сюди на кладовище до батьків. Чоловік розповів, що немає нікого з рідних в цьому населеному пункті, але тут поховані батьки, тому приїздить сюди із Нововолинська.
Наступна зупинка – село Ставки Турійського району і знайомство з Русланом та Богданом. Руслан приїхав в село до бабці зі Львова, а Богдан його – товариш та сусід. Вільний час проводять за риболовлею. Хоча зазначають, що після того, як піднявся рівень води, не дуже очікують щось впіймати.
Село Крать та зустріч із пані Анною, яка проводила дітей на навчання у Володимир-Волинський. Відправивши рідних, поспішала додому. До речі, саме ця зупинка виглядала найбільш охайною, прибраною та, за версією журналістів “БУГу”, найбільш патріотичною.
Перший населений пункт Володимир-Волинського району – Гайки. Тут зупинка громадського транспорту лише на вимогу пасажирів.
Наступна зупинка без назви, без облаштованої території та зі значними вибоїнами на дорозі. Через метрів 20 стоїть дорожній знак, який вказує, що найближчий населений пункт за 500 метрів і це Лиски. Ями на дорогах не залишили байдужою Інспектора Лялю. Спеціально для цього відрізка дороги наш Інспектор заміряла глибину вибоїн. Таких глибоких у містах не знайти.
Село Верба та зупинка у центрі населеного пункту. В напрямку Володимира-Волинського їде двоє хлопців, які живуть у Луцьку. Дівчата на протилежному боці їдуть до Любомля.
Зупинка до села Охнівка.
На зупинці “Дачі” знайомимося із Любов’ю Василівною. Жінка бідкається на малу кількість маршруток. Та й ті, що ходять, йдуть “битком” і не зупиняються. Пані Любов з нетерпінням чекає на 12-те квітня. Саме в цей день міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк пообіцяв забезпечити маршрутку до дачних масивів. Проїзд для пенсіонерів планується безплатний та графік лише двічі на день. Жінка переймається, як добиратиметься до свого поля, адже маршрутки на згаданому маршруті завжди переповнені, а “міжрайонні” автобуси не завжди зупиняються.
Саме ця зупинка, за версією журналістів “БУГу”, отримує звання найбільш засміченої. У кущах та під деревах, що поблизу, купи сміття, які, схоже, ніхто не збирається прибирати.
Остання зупинка – Семидерев’я. Її місцеві жителі краще знають, як “військовий полігон”. Тут теж за зупинкою багато сміття.
Ось таким виявився маршрут майже в 70 кілометрів та з неабияким контрастом в облаштуванні зупинок громадського транспорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Хлоп Показати IP 11 Квітня 2016 10:16
Слава богу в нас тепер господарник Палиця! Він наведе порядок, а ВН візьме під контроль, як із декларацією про його дохід:))
Іван Показати IP 11 Квітня 2016 11:50
люди, запам"ятайте, доки будете свинячити - доти будете жити в г**мні, ну поставлять нові зупинки і що - результат той самий (бруд, туалет, обписані стіни і т.д.) треба починати з себе, і дітей своїх привчати
Пенсіонер Показати IP 11 Квітня 2016 12:29
Зупинки будуються , якось підтримуються але ж плюндруються.... і ким...та тими ж жителями які потім ховаються в них від негоди. і правда приємно заховатись в споруді де валяються купи сміття, де хтось вирішив справити свої фізіологічні потреби, де стіни розмальовані такими висловами та малюнками що хоч стій, хоч падай...А десь змонтувати приховану камеру та записати таких "хужожників" та бажаючих відповідно напаскудити чи висловитись і тоді по повній програмі нехай відреставрують зупинку... Так раз, другий -і дивись навчимо людей писати в зошитах а не на стінах громадських будівель чи вбиралень, , сміття забирати із собою а не розкидати де завгодно...А за стан зупинок мають відповідати сільські громади, вони і краще знатимуть хто там вправляється в краснобайстві і відповідно зроблять певні висновки...
Анонім Показати IP 11 Квітня 2016 14:52
Я нє панял. А що Об"єднання автобусних станцій тільки бабки зшибає?
бе Показати IP 11 Квітня 2016 19:33
добре що хоч на цеглу не розікрали! а нашим людям кращого і не треба всерівно за...ть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus