USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.80
  • PLN 10.65 10.87

Міліція розклеювала листівки в автомобілях волинян. ФОТО

19 Лютого 2013 09:49
Для того, аби ще раз нагадати керманичам наскільки важливими є уважність у попередженні скоєння автопригод, працівники Державтоінспекції Волині провели акцію «Водій за кермом без мобільного».

Про це йдеться у СЗГ УМВС в області.

Так, лише з початку року на території області трапилось 43 дорожньо-транспортні пригоди в яких травмувались 47 осіб та 4 події – за участю дітей.

«Кожен водій має дбати про свою безпеку. У мене, наприклад, є пристрій, який дає змогу не використовувати мобільний і таким чином я постійно контролюю свої дії», – відзначив один із мешканців міста.

Загалом у дев’яти водіїв із десяти, внаслідок розмови по мобільному, послаблюється контроль над дорожньою ситуацією. Увага концентрується на смузі руху, а периферійна інформація ігнорується. Частими є випадки, зізнаються водії, коли вкрай необхідно зателефонувати. Та не варто користуватися телефоном за кермом, адже практично всі водії, за невеликим винятком, схильні до ефекту перемикання уваги з керування автомобілем на розмову. Таким чином, свідомо наражають себе та інших учасників дорожнього руху на небезпеку.

Використовуючи стільниковий телефон під час руху містом, у водія не має достатньої уваги аби зреагувати на такі ситуації як різке гальмування автомобіля попереду, або ж пішохід, який перетинає проїзну частину – є для водія «несподіваним», що в подальшому може призвести до травмування людини.

Тому, аби уникнути подібних ситуацій, працівники ДАІ вручили водіям пам’ятки-наклейки, які можна розмістити в салоні власного автомобіля, а також листівки про попередження травмування дітей.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Семеныч Показати IP 19 Лютого 2013 10:28
Роздаючи листівки, можна скоро і капітана отримати.
Я Показати IP 19 Лютого 2013 14:49
Так і буде!
Отто Показати IP 20 Лютого 2013 08:46
Краще б оці рекетири на дорогах штрафували пішоходів, які як тупі курки кидаються під авто.
ПБ до Отто Показати IP 17 Березня 2013 18:13
...з мобілками біля свого вуха, і дивляться в зворотньому напрямку руху авто.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus