USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Дорожній інцидент у Луцьку: злісний порушник ПДР чи «роздута сенсація?»

2 Вересня 2016 18:40
Нагадаємо, днями у Луцьку мав місце скандал між журналістом місцевого видання та водієм, якого патрульні зупинили за порушення ПДР.

До редакції Інформаційного агентство Волинські Новини надійшов лист від Івана Тимощука (водій автівки «БМВ Х5»), де він виклав свою точку зору стосовно інциденту, що розгорівся 30 серпня біля магазину «Комфорт».

На початку цього тижня видання ВолиньPost, журналісти якого здійснювали спільне патрулювання разом з поліцейськими, оприлюднило матеріал про порушника-хама. Як ішлося в повідомленні, водій автівки "БМВ Х5" порушив правила дорожнього руху - перетнув дві суцільні смуги розмітки та заїхав на тротуар, чим порушив правила дорожнього руху. Коли до нього підійшли поліцейські, аби скласти протокол за порушення ПДР, та журналісти, які знімали весь цей процес на камеру, порушник став агресивно поводитись та лаятись. Так, на опублікованому відео чутно нецензурну лайку водія на адресу журналістів: чоловік грубо виявляє своє обурення тим, що його знімають на камеру, та поводиться доволі неадекватно.

Увага! На відео присутня ненормативна лексика.

Натомість порушник ПДР Іван Тищук у своєму листі вказує, що до інтернету потрапила лише та частина відео, де він вдається до різких висловлювань. А той факт, переконує водій, що він кільканадцять разів перед тим, як вживати нецензурну лексику, по-людськи просив поліцію та представників ЗМІ не знімати його, чомусь приховали.

«Я не звик до об’єктивів відеокамер та ніколи не давав інтерв’ю, тим більше у такій провокативній формі», - пише Іван Тищук.

У тексті повідомленні видання ВолиньPost ішлося й про те, що водій кидався на журнілістів з кулаками:

«Коли до нього підійшли поліцейські, аби скласти протокол за порушення ПДР, він почав агресивно поводитись та лаятись. Пізніше кинувся на журналістів із кулаками та словесно погрожував розправою».

Проте водій заперечує використання кулаків та переконує, що журналісти свідомо вдалися до провокативних запитань, аби вивести його з себе, «роздувши» на цій події сенсацію.

«Стосовно закидів журналістів, що я когось штовхав, то хотів би зауважити, що я не вдавався до рукоприкладства, нікого не штовхав і не пошкодив техніку. Коли кореспонденти одного із волинських видань навели на мене відеокамеру, то я після прохання не знімати мене, всього лише розвернув об’єктив в інший бік. І це не я перешкоджав роботі журналіста, а вони перешкоджали мені спокійно сісти в автомобіль та поїхати у своїх справах. Припускаю, що журналістка ВолиньPost Анна Бліннікова спеціально підставила свою руку з мікрофоном, а хтось – ще й ногу, заважаючи мені зачинити дверцята авто. Мабуть, сподівалися на мою ще агресивнішу поведінку», - зауважує Іван Тищук.

Окрім цього, чоловіка обурює той факт, що після інциденту журналісти без його згоди оприлюднили на сайті особисту інформацію про нього: ім’я, фото з номерами автомобіля, адресу проживання. Разом з тим додає, що не відмовлявся від штрафу, який, з його слів, наступного ж дня сплатив, про що має відповідну квитанцію.

Тим не менше, коментарі водія не виправдовують той факт, як чоловік поводився і як висловлювався до журналіста під час інциденту та, власне, і саме порушення правил дорожнього руху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus