USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Через скасування обов’язкового ТО зросла кількість ДТП. ВІДЕО

14 Серпня 2012 10:03
Українські автомобілісти вже рік живуть без обов'язкового техогляду. Як це впливає на кількість ДТП, та загальну ситуацію на дорогах, - йдеться у сюжеті ТСН.

Так, за статистикою, кількість ДТП через несправність автомобілів зросла на два десятки - з 34 до 55 випадків. Це менше відсотка від загальної кількості ДТП, тому побоювання правоохоронців про масові розвалюхи на дорогах не виправдались.

Проте, зникли черги та побори в ДАІ за шматок пластику під лобовим склом, який треба було міняти кожні два роки.
Водії колишній техогляд пригадують, як страшний сон. Особливо дратувала ця процедура водіїв нових та дорогих іномарок, мовляв, марнували час та гроші на ще одну обов'язкову діагностику.

Азейрбайджанець Телман на радянській копійці, каже, влітав в «копійку» на ТО. Проржавіле днище автівки доводить, що така машина в міліції техогляд би не пройшла. Проте на лобовому склі і досі хизується пластиковий талон.

Інший водій «Ланоса» погоджується, що частенько платив гроші, щоб зекономити нерви у довгих чергах МРЕО. Тому вважає обов'язкове ТО лише формальністю та можливістю заробити гроші даішникам. А за власною автівкою доглядає так же пильно як і до скасування обов'язкового огляду.

«Кожен водій, який добре ставиться до свого автомобіля, витратить гроші на ту ж машину», - впевнений водій Валерій Фращенко. Власники іномарок також гроші на обслуговуванні не економлять, оскільки це небезпечно для життя. Проте бувають винятки. «Попереджаємо людей, приїжджайте раз на місяць перевірити ходову. Але люди приїжджають, коли вже щось стукає, грюкає, скрипить і так далі», - розповів автомеханік Віктор Брицький.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 14 Серпня 2012 11:25
техогляд техоглядом, а ось медичні довідки треба перевіряти, наркомани, епілепсики автобусами керують((((((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus