USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Скандальне будівництво у Луцьку можуть призупинити

23 Липня 2015 12:21
Зі скаргами на будівництво торгово-офісного центру по проспекту Відродження, 26г під вікнами їх будинку звернулись місцеві жителі. У відповідь, з клопотанням про призупинення будівництва до наступного засідання, від імені комісії щодо інспекції будівництва до забудовника звернувся депутат Луцької міської ради Павло Данильчук.

Про це стало відомо під час зустрічі представників комісії щодо інспекції будівництва по проспекту Відродження, 26г, забудовника та місцевих жителів сьогодні, 23 липня.

Вже тривалий час у Луцьку обговорюється питання будівництва торгово-офісного приміщення, яке заважає місцевим мешканцям у дворі житлових будинків по проспекту Відродження, 26, 26а, 26б, 28, 28а, і на вулиці Писаревського, 4.

Нагадаємо, лучани почали скаржитися на забудовника за те, що вона (підприємець Оксана Кушнір) порушує правила добросусідства. До слова, Оксана Кушнір - сестра Наталії Кушнір. Остання була головним свідком по справі хабарництва екс-депутата міськради Дмитра Москвича. А потім Наталія Кушнір опинилася в центрі кредитного скандалу. Зі слів сімох постраждалих, вона понабирала на їхні імена кредитів на мільйони гривень, за рахунками яких змушенні платити вони.

Мешканці мікрорайону скаржаться, що будівництво ведеться і у вихідні дні. Вони переймаються, аби на тому місці не виріс новий бар чи нічний клуб, і хотіли б, аби забудовник пообіцяв облагородити прилеглу ділянку. Нині там виритий котлован.

Свого часу міська рада організувала громадські слухання з цього приводу. Тоді до палацу культури представник забудовника привів чимало хлопців спортивної статури, так званих «тітушок». А сама підприємець і її представники поводилися доволі агресивно.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗАБУДОВА ТЦ НА ВІДРОДЖЕННЯ У ЛУЦЬКУ: ДЕ ІСТИНА?

Місцеві жителі нарікають, що за час, який минув з моменту останньої зустрічі із забудовником, представниками влади та громадою мало що змінилось. Як і раніше, їм заважає будівництво та глибокий котлован у них під вікнами. Паркан, який майже не залишав людям місця біля будинку, місцеві неодноразово валили, аж поки його, зрештою, поставили ближче до будівництва на декілька метрів.
«Знищують зелену зону. Ось тут, наприклад, вони шлангами миють будівельні автомобілі та бетоновози. Все це залишається на землі, ніхто цього не прибирає і не планує», - скаржиться місцевий житель.
Окрім того, габаритні автомобілі ледве протискаються вузькими вуличками, які межують з приватним сектором. «Жертвами» цієї війни вже стали декілька колонок з водою – вантажівки їх позбивали, і тепер на їх місці красуються шина та унітаз.
Люди переживають, що одноповерхове приміщення із підвалом стане генделиком чи клубом. Проте забудовник Оксана Кушнір переконує, що готова підписати договір з кожним із мешканців про те, що нічого подібного у новозбудованому приміщенні не буде.
Чимало питань у місцевих виникло стосовно законності побудови. Проте, голова комісії щодо контролю за забудовами на території Луцька у відповідності до існуючих будівельних норм та містобудівного законодавства Лариса Соколовська запевняє місцевих – всі документи в порядку, а будівництво – законне.
Під час останньої зустрічі у січні 2014 року забудовник підписала гарантійний лист, в якому зобов’язалась здійснити комплексний благоустрій прилеглої до будівництва території; облаштувати дитячий майданчик та зону відпочинку, озеленити територію та заасфальтувати доріжки, а також не завдавати дискомфорту будівництвом місцевим жителям. Тоді ж вирішили створити ініціативну групу, до якої мали увійти місцеві жителі прилеглих будинків по проспекту Відродження, 26, 26а, 26б, 28, 28а, і на вулиці Писаревського, 4.
На запитання жителів про дитячий майданчик Кушнір зауважила, що згідно домовленостей, його проект та побажання щодо облаштування повинні були створити члени ініціативної групи. Проте цей орган так і не був створений.

Хвилює мешканців і питання меж прибудинкової території (на їх думку, забудовник Кушнір грубо порушує їх); цікавить місцевих і питання доїзду до майбутнього торгово-офісного центру, а також місце облаштування дитячого майданчика. Останнє питання для мешканців є чи ненайважливішим, оскільки діти змушені гратись у сусідньому будинку, адже у них в дворі жодних умов для цього немає.
Ці три питання вирішили розглянути зі всіма відповідними документами під час чергового засідання комісії. Місцеві мешканці звернулись з проханням на цей час призупинити будівництво. Проте ці питання тільки в юрисдикції Державної архітектурно-будівельної інспекції України, або ж виконкому міської ради. Тому Павло Данильчук звернувся до забудовника з клопотанням про призупинення будівництва до наступного засідання комісії.
Його запланували на 30 липня, тоді ж розглянуть і питання прибудинкової території, доїзду та дитячого майданчика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Че Показати IP 23 Липня 2015 17:18
Кушнір Наталя, для широкого кола лучан, є дуже відомою шахрайкою. От Соколовська та Романюк про це знають дуже детально, однак чомусь всеодно погоджують всі її заяви
Живу на Відродження2 Показати IP 23 Липня 2015 17:51
Ну так зробіть дитячий майданчик на місці своїх незаконно висажених грядок, в тому числі ви, пане народний артист з 5-го поверху
Сусід Показати IP 24 Липня 2015 00:47
Земельна ділянка на якій ведеться будівництво продана з аукціону давним давно- це раз. Дозвола на початок будівництва всі є-це два. ніхто не може заставити приватного підприємця щось там будувати, що не входить в його плани, аможе лише ПОПРОСИТИ - це три. Звичайно, неприємно коли ведеться будівництво увечері чи у неділю, але якби їм не мішали, там вже давним-давно стояв би офіс.
Сусід Показати IP 24 Липня 2015 00:49
А ще я памятаю, який там зажди був срач. Якісь гілки порізані,пакетики, пляшки... Офіс таки краще

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus