USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Претендент на пост прем'єр-міністра України зняв свою кандидатуру

9 Березня 2016 10:58
Колишній прем'єр-міністр Польщі Лєшек Бальцерович не хоче очолювати Кабінет міністрів України, але не проти впливати на хід українських реформ.

Про це він розповів в програмі «Світ» на телеканалі tvn24, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

“Це (прем’єр-міністром України – ред.) мусить бути хтось, хто говорить українською мовою, з ким ідентифікують себе люди... Але якщо можна відігравати іншу роль і мати вплив на хід реформ у країні, то я подумаю про це за умови успіху реформ”, - наголосив Бальцерович.

Натомість Бальцерович сказав, що бачить себе у ролі “стратегічного радника” при уряді України.

Він зазначив, що в Україні є “багато хороших людей” на посаду глави уряду.

Екс-міністр фінансів Польщі ухилився від прямої відповіді на питання, чи отримував він пропозицію з Києва очолити Кабінет Міністрів України.

“Можу лише сказати: без коментарів. Я зобов’язався про це не говорити”,- підкреслив Бальцерович.

На його переконання, проблеми України у значній мірі полягають у діях Верховної Ради, яка “блокує більшість законів уряду”.

“Україна має політичну, а не економічну проблему”, - констатував Бальцерович.

Нагадаємо, на посаду чільника уряду також розглядається кандидатура Наталії Яресько, з якою протягом тижня велися переговори, і вона попередньо дала згоду на посаду прем'єр-міністра.

Як написав 8 березня у своєму Твіттері колишній посол США в Україні Стівен Пайфер, посилаючися на "інформацію з Києва", Глава Мінфіну Наталія Яресько може бути призначена главою уряду на місце Арсенія Яценюка вже на поточному тижні.

"Частішають повідомлення з Киева про те, що Яресько буде призначено новим прем'єр-міністром України, можливо, вже на цьому тижні", - зазначив він.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Шевченко Показати IP 9 Березня 2016 13:43
Кожен х.. грузин, поляк, прибалт, переселенець з Америки або просто єврей хоче " впливати" на хід українських реформ, а де ж українці, де Слава Украіні де Украіна понад усе.
Добродій Показати IP 9 Березня 2016 15:36
Шило на мило

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus