USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

Очільник пенсійного фонду Волині заплатить 90 тисяч штрафу

30 Січня 2017 20:30
Начальника управління пенсійного фонду Волинської області зобов'язали відшкодувати шкоду, завдану незаконним звільненням працівниці.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокуратура Волині звернулася до суду в інтересах держави в особі Пенсійного фонду України, Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області з позовом до начальника Головного управління Пенсійного фонду України, аби стягнути матеріальну шкоду в порядку регресу в сумі понад 90 тис. грн.

Правовими підставами пред’явлення позову стали норми Кодексу законів про працю України, відповідно до яких службова особа, винна в незаконному звільненні працівника, зобов’язана покрити шкоду, заподіяну підприємству, установі, організації у зв’язку з оплатою працівникові часу вимушеного прогулу.

Такий обов’язок покладається, якщо звільнення здійснено з порушенням закону або якщо власник чи уповноважений ним орган затримав виконання рішення суду про поновлення на роботі.

У зв’язку з виконанням рішення суду про поновлення на роботі працівниці Фонд виплатив їй майже 12 тис грн. середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Крім того, через затримку виконання рішення суду про поновлення на роботі (близько 2 років) Фонд виплатив жінці ще понад 79 тис. грн. середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Луцький міськрайонний суд задоволив позов прокуратури області, ухваливши стягнути із начальника ГУ ПФ України в області усю суму заподіяної шкоди. У разі незгоди з прийнятим судом рішенням, відповідач вправі оскаржити його до апеляційного суду Волинської області.

До слова, начальником головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області є заслужений працівник соціальної сфери України Філіпчук Петро Васильович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
енгш Показати IP 30 Січня 2017 22:41
Супер !
gjnth Показати IP 31 Січня 2017 03:10
Той Петро Філіпчук П.., заслужена п*д*ль грабив та крав роками пенсію, разом з Тамаруою Козачук у особи з інвалідністю та мами тьорох дітей .., разом з суддями яких очолюють на Волині П.Філюк і Прокурорів А. Гіль..., катуючи родини до смерті? Скориставшись тим що,- вона будучи зареєстрованою у Луцьку деякий час проживала не у місті і здійснював це по копіях втрачених паспортів ! А також не стягував пенсійні відрахування з працедавців ДФС І НП у Волинській області,- у інтересах її синів це Житінського Бориса і Віктора жо того ж захисника у карній справі і працівника?
Паша Показати IP 31 Січня 2017 09:43
Катюзі по заслузі !!!!
Оля Показати IP 31 Січня 2017 09:44
Нарешті Гаврилюк натянула Філіпчука. Цікапить чому заслужений Філіпчук ще не покараний за свої дії.
Люди знають Показати IP 31 Січня 2017 12:54
Ваууу... А отримання за рахунок державних бабок 2-х квартир та їх облаштування за ті ж дер.бабки? А чи знаєте ви, що у рай-пфу області були поставлені відеокамери спостереження. Кажуть, ставила фірма його зятя. Кажуть прокуратура тут його теж потрусила, та видно недотрусила. А ви думаєте він тільки одного начальника незаконно "ушол"? Філя, є паскудна і мстива людина. Взули його - так йому і тре. За такі "труди" його гнати тре! Бу-га-га Інтересно, що скажуть в Києві за таке. Мабуть круговорот га%мна на держслужбі нескончаєм
Слух Показати IP 31 Січня 2017 18:53
Філіпчук ці гроші вже стриже з начальників управлінь П.Ф в Луцьку.
Люди знають Слуху Показати IP 1 Лютого 2017 13:00
Чомусь я вірю що це не слухи. Він таке може.... Тут уже треба СБУ чи НАБУ підключати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus